Tanjug/AP
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da će Izrael sam donositi svoje odluke.

– Oni svi imaju razne predloge i savete. Ja to cenim. Ali želim da bude jasno – mi ćemo naše odluke donositi sami i izraelska država će učiniti sve što je neophodno da se odbrani – rekao je Netanjahu posle sastanka sa ministrima spoljnih poslova Velike Britanije i Nemačke, prenosi “Gardijan”.

Ranije danas je britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kameron izjavio da je došao na sastanak da bi iskazao solidarnost sa Izraelom, ali i da se nada da će njegov odgovor na napad Irana biti “pametan i ograničen što je više moguće”, preneo je BBC.

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok je posle sastanka upozorila, kao i Kameron, da na Bliskom istoku ne sme da se desi eskalacija sukoba.

– To ne bi nikom bilo od pomoći, ni bezbednosti Izraela, ni desetinama talaca koji su i dalje u rukama Hamasa, ni mnogim ljudima u Iranu koji pate pod tim režimom, ni ostalim državama u regionu koje prosto žele da žive u miru – rekla je Berbok.

Predsednik Irana Ebrahim Raisi je danas, povodom parade uoči Dana vojske, upozorio da naredna iranska uzvratna operacija protiv Izraela ne bi bila “ograničena”, dodajući da je prethodna ”Operacija iskreno obećanje” bila kažnjivog, ali ne i sveobuhvatnog karaktera.

Iran je u noći između subote i nedelje izvršio napad dronovima i balističkim i krstarećim raketama na Izrael kao odmazdu zbog napada 1. aprila na iranski konzulat u Damasku, za koji je okrivio Izrael.

1 COMMENT

  1. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here