Tanjug/AP
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu

Povodom proslave jevrejske Nove godine u Prištini izraelski premijer Benjamin Netanjahu obrati se građanima Kosova pismom u kome je čestitao na postignutim rezultatima.

– Poštovani prijatelji šaljem vam tople pozdrave na pragu Nove godine. Prijateljstvo naroda Kosova i razvoj rada pomaže nam da nastavimo jednu novu etapu, oba naroda su postigla puno i verujem da će tako nastaviti sa radom i sa nadom koja nas ujedinjuje – naveo je u pismu Natanjahu.

– Čestitam i želim vam da budete deo knjige života – poručio je Natanjahu.

Inače, mediji u Prištini ovih dana su najavljivali da će se Netanjahu obratiti građanima Kosova video porukom.

Hoti: Uskoro ćemo uspostaviti diplomatske odnose sa prijateljskom državom Izrael

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da će Kosovo produbiti diplomatske odnose sa Izraelom.

Hoti je na ceremoniji organizovanoj u čast jevrejske Nove godine istakao da je taj datum u ovo vreme važan.

– Jevrejska zajednica na Kosovu je važna karika u tim odnosima. Uskoro ćemo uspostaviti naše diplomatske odnose sa prijateljskom državom Izrael – poručio je Hoti.

Kosovski premjer je dodao da će Kosovo i Izreal produbiti odnose u svim pravcima.

U sali u prvom redu pored Hotija sede i predsednik Kosova Hašim Tači, predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani i bivši kosovski premijer Aljbin Kurti.

3 COMMENTS

  1. Hahaha, “Jevrejska zajednica na Kosovu” se moze izbrojati na prste jedne ruke. Jevreji su narod koji Siptari na KiM mrze cak mozda i vise nego Srbe, dovoljno je iscitati komentare na njihovim drustvenim mrezama zadnjih godina, pa da se svak uveri u to. Ali kao sto su Siptari iz interesa dizali po Kosovu* spomenike Amerima, isto tako ce sutra ako im je u interesu dizati spomenike i Jevrejima, i slaviti jevrejske praznike, pa cak i davati deci jevrejska imena. Njihova ljubav kroz istoriju traje samo dok imaju interesa. U to se uverilo jugoslovensko rukovodstvo kada im je jugoslavija od najvece saveznice i bratske zemlje preko noci 1948 god. postala najveci neprijatelj, zatim Rusi u cije su se prijateljstvo zaklinjali, da bi im posle raskida i pakta sa Kinom postali krvni neprijatelji. Sa Kinezima su od sezdesetih do devedesetih godina razvijali marksizam-lenjinizam i kleli se u “neraskidivo prijateljstvo” da bi ih sedamdesetih godina zestoko napali i proglasili kinu za najveceg neprijatelja koji je izdao marksizam. Devedesetih godina su Kineze zamenili Amerikancima koji su im postali novi najbolji prijatelji. Videcemo ko je sledeci.

  2. Jevrejska zajednica na Kosovu, koja se moze nabrojati na prstima jedne ruke. Sad ce im zbog interesa posle Jugoslovena, Rusa, Kineza, Amerikanaca i Izraelci postati “najbolji prijatelji, pa ce verovatno poceti i njima podizati spomenike po Kosovu* i davati deci jevrejska imena.

  3. Da li neko u stvari zna ko su Albanci…odakle su dosli? Odakle im bele kapice na glavi? Bez obzira na sve…trebamo voleti Boziji narod Izrael…KRV 50000 Jevreja se mesalo sa Krvlju 800000 Srba zaklanih u Jasenovcu.Pustimo politiku..Jevreji su nasa braca..Shalom Izrael.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here