Neuspešna potera za Kapetanom

0

Jedan od Vasiljkovićevih pravnih savetnika i prijatelja, Ilija Glišić rekao je za B92 da ne može da zaključi da li je Vasiljković, koga hrvatska traži zbog ratnih zločina, zaista pobegao.

 

Posle suđenja, niko ne zna gde je Kapetan Dragan
 

"Trenutno ne znamo da li je u bekstvu ili je hteo da malo pribere svoje misli, da vidi kako će da pristupi ovoj odlici. Mi to stvarno ne znamo i ja ne bih hteo da spekulišem o tome”, kaže Glišić.

 

Advokat Glišić kaže da se sa Vasiljkovićem poslednji put telefonom čuo pre odluke Vrhovnog suda i da mu od tada ne polazi za rukom da dođe do njega.

 

"Pokušao sam da stupim u kontakt s njim, međutim, kada sam razgovarao sa jednom gospođom koja je bila s njim na suđenju, rekla mi je da je on izgleda ostavio svoj telefon u Kanberi i da ni ona nije mogla da stupu u kontakt sa Vasiljkovićem" kaže on.

 

"Ona je u stvari bila veza naša sa Draganom ukoliko ne bi mogli da dobijemo. Dakle, on se nije čuo od tada ni sa jednom osobom sa kojom ja imam dodira", rekao je on.

 

Australijska savezna policija ozbiljno sumnja da je Kapetan Dragan u bekstvu i ulaže sve napore da pokuša da ga locira. Policija ga je jutros ponovo tražila poslednjoj poznatoj adresi na kojoj je boravio u mestu Boambi, nedaleko od luke Kofs na obali australijske države Novi Južni Vels.

Šimonović: Upozorili smo na bekstvo

 

Hrvatski ministar pravde Ivan Šimonović rekao je za B92 da je Hrvatska upozorila vlasti Australije na mogućnost da Vasiljković pobegne, jer ima dvojno državljanstvo, i srpsko i australijsko, pa samim tim i dva pasoša.

Šimonović je još jednom ponovio tvrdnju da bi Vasiljković u Hrvatskoj imao fer suđenje, što je svojom najnovijom odlukom potvrdio i australijski Vrhovni sud.

Jedan od policajaca je rekao da ne može da govori o detaljima istrage koja je u toku.

 

Australijski mediji navode da je Vasiljkovićev nestanak "velika sramota" za Federalnu policiju, koja je bila zadužen za njegovo praćenje posle 29. marta kada je bio u zgradi Višeg suda.

 

Portparol kancelarije državnog tužioca potvrdio je da je, prema odluci suda, Vasiljković ili Danijel Sneden trebalo da se preda vlastima.

 

"Posle odluke Višeg suda 30. marta da odobri žalbu Hrvatske Sneden je trebalo da bude prebačen u zatvor kako bi sačekao konačnu odluku ministra za unutrašnja pitanja Brendana O`Konora da li će biti predat Zagrebu da bi odgovarao za optužbe", rekao je portparol.

 

Kapetan Dragan je tokom proteklog meseca predao pasoš po nalogu Višeg suda. Naređeno mu je bilo da ne odlazi u inostranstvo i da obavesti Federlanu policiju o bilo kojoj promeni adrese do 30. marta kada je i objavljena odluka Višeg suda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here