Foto: MN Press
KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Real Madridu 79:67 u meču 11. kola Evrolige. 

U ovaj meč crveno-beli su ušli bez povređenih Kalinića, Voltersa i Mitrovića, kao i Vajta koji zbog povrede ne igra od početka sezone, pa je meč u Madridu bio veliki izazov. I pored toga, Zvezda je odigrala egal tokom prvog poluvremena, ali su Madriđani u nastavku “dodali gas” i obezbedili novi trijumf u najeltnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

Od starta meča, Real je bio bolji rival na terenu i brzo došao do vođstva od 14:7. U prvim minutima jedino je Dobrić bio raspoložen sa pet poena.Ulazak Cirbesa doneo je crveno-belima dodatnu energiju, kako u napadu, tako i u odbrani nad Tavarešom. Zvezda se tako brzo vratila u meč, a do kraja poluvremena igralo se uglavnom poen za poen, pa je rezultat bio 32:32.

U nastavku, Real je zaigrao mnogo bolje. Razigrali su se Ertel i Tavares dok crveno-beli nisu uspevali da dođu do lakih poena. Real je pogađao i sa poludistance i za tri pa je posle četvrtine od 25:13, prednost porasla na +13.

Do kraja, crveno-beli su u napadu pravili grešku za greškom. Trener gostiju Dejan Radonjić pokušavao je tajm-autima da zaustavi nalet Reala koji je sredinom poslednje četvrtine imao +17.

Zvezda je na dva minuta do kraja uspela da smanji prednost domaćih košarkaša na -9, ali je Hanga pogodio trojku i praktično rešio meč za novu pobedu Reala.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here