Promo
Marko Vukićević i Nevena Ignjatović

Skijaši Nevena Ignjatović i Marko Vukićević predstavljaće Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Pekingu, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Kvalifikacioni period za ZOI završen je u ponedeljak, nakon čega su nadležne sportske federacije objavile liste kvalifikovanih sportista i dodeljenih kvota po zemljama.

Nevena Ignjatović će četvrti put učestvovati na Igrama i takmičiće se u spustu, superveleslalomu i alpskoj kombinaciji.

Ona je prethodno nastupala na Igrama u Vankuveru 2010. godine, Sočiju 2014. i Pjongčangu 2018. godine, gde je i ostvarila najbolji plasman, osvojivši 14. mesto u alpskoj kombinaciji.

Marko Vukićević je do sada dva puta učestvovao na Igrama, u Sočiju i Pjongčangu, a u Pekingu će nastupiti u superveleslalomu i u spustu.

Šef Misije OKS za ZOI Peking 2022 Nataša Janković rekla je da se pripreme za nastup za predstojeće takmičenje privode kraju, kao i da se kroz svakodnevnu komunikaciju sa organizacionim komitetom Igara nastoji da sportisti bezbedno nastupe u Pekingu.

– Sve pripreme su praktično završene i predstoji nam da u saradnji sa nadležnim zdravstvenim institucijama sprovedemo finalna testiranja sportista na korona virus, kako bismo nesmetano mogli da krenemo u Kinu. Naši sportisti putuju u Peking 27. januara, nakon čega ulaze u zatvoreni sistem Olimpijskih igara u okviru kojeg će funkcionisati po sličnim pravilima kao i na Letnjim olimpijskim igrama u Tokiju, u cilju zaštite od korona virusa – navela je Jankovićeva.

Janković je dodala da će srpski skijaši imati dovoljno vremena da se priviknu na vremensku razliku i da će spremno dočekati takmičenja u Pekingu.

Zimske olimpijske igre u Pekingu počinju 4. februara svečanom ceremonijom koja će se održati na čuvenom stadionu Ptičje gnezdo, koji je korišćen i za ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara 2008. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here