EPA
Luka Jović

Real Madrid, jedan od najvećih klubova Evrope, priprema se za ozbiljnu letnju rekonstrukciju. Plan Madriđana je da dovedu tri top pojačanja za sledeću sezonu i to za džabe – Embapea, Pogbu i Rudigera – s tim da će morati da izdvoje pozamašnu svotu za njihove plate.

Svoj trojici, inače, ističu ugovori u junu 2022. i već od januara mogu da pregovaraju sa zainteresovanim klubovima oko promene sredine bez obeštećenja. U Madridu računaju da je to ušteda od preko 300 miliona evra koliko bi morali da isplate na ime obeštećenja, ali sada treba obezbediti sredstva za njihove plate.

Zato Real Madrid već sada mora da spremi „čistku“ u tigračkom kadru, kojom bi pripremio prostor u budžetu za plate trojice novajlija. Kako piše španski ABC, ideja ovog kluba je da se tokom leta budžet „relaksira“ za čak 90.000.000 evra od plata fudbalera koji su sada u igračkom kadru.

Već je poznato da odlazi Geret Bejl, koji zarađuje 28 miliona evra godišnje, klub napušta i Marselo, koji ima 16,5 miliona evra po godini, kao i Isko, koji prihoduje samo milion manje od Brazilca. Tu je već 60 miliona ušteđeno.

Da bi se sve to izbalansiralo i u knjigama, i da bi bila zadovoljna i UEFA, na transfer listi će se, navodno, naći i naš Luka Jović, za kojeg piše da ima 10 miliona evra godišnje u Madridu, zatim Marijano sa 9 milona, Dani Sebaljos sa 7 i Hezus Valjeho sa 6 miliona. Zajedno sa njima ta ukupna suma prelazi 90 miliona evra uštede u platama.

Na sve to dodajte i Edena Azara koji će potražiti novi klub već u januaru, kako bi Madriđani skinuli još 28 miliona evra sa platnog spiska, pa je jasno da će pomenuta trojica s početka teksta vrlo lako potpisati ugovore u Madridu i obući beli dres najvećeg kluba na svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here