NFL: Meningov šou, Brejdi pregazio Sinsinati

0

Niže rekorde: Pejton Mening
 

Denver je na krilima Pejtona Meninga, koji je bacio 479 jardi, uz dve presečene lopte, u poslednjoj četvrtini slomio otpor Arizone. Briljirao je resiver Demarijus Tomas, koji je istrčao čak 226 jarda, uz dva tačdauna.

 

Redosled AFC

Istok: Nju Ingland i Bafalo 3-2, Majami 2-3, Njujork Džets 1-4.

Sever: Sinsinati 3-1, Baltimor i Pitsburg 3-2, Klivlend 2-3.

Jug: Indijanapolis i Hjuston 3-2, Tenesi 1-4, Džeksonvil 0-5.

Zapad: San Dijego 4-1, Denver 3-1, Kanzas 2-3, Ouklend 0-4.

Teška nedelja bila je za Toma Brejdija i Nju Ingland. Nekadašnji trostruki šampioni bilu su na meti kritika posle debakla u Kanzasu, ali je četa Bila Beličika pokazala da su ih rano potcenili. Na "Foksboro" je pregažen Sinsinati, koji je do ovog kola bio neporažen. Tom Brejdi je sjajno vodio svoj tim do ubedljivog trijumfa, a sjajni kvoterbek stigao je do osvojenih 50.000 jardi u karijeri što je pre njega uspelo samo sedmorici kvoterbekova. Petriotsi su odlično trčali, dok je visoki tajtend Rob Gronkovski bio glavna meta Brejdija kada je igra pasom u pitanju.

San Francisko se još jednom provukao. Četa Džima Harbou slavila je u neizvesnoj završnici protiv Kanzasa. Kvoterbek Čifsa Aleks Smit nije uspeo da se osveti bivšem klubu. Imao je Smit šansu u poslednjem napadu da eventualnim tačdaunom dovede svoj tim do trijumfa, ali je na dva minuta pre kraja bacio presečenu loptu što je bilo kraj snova Kanzasa da će da ostvari i treću uzastopnu pobedu. Kvoterbek Fortinajnersa Kolin Kapernik imao je solidno veče, a opet je junak bio raning bek domaćina Frenk Gor, koji je istrčao 107 jarde.

 

REZULTATI PETE NEDELJE

Grin Bej Pekers – Minesota Vajkings                                              42:10

Karolina Penters– Čikago Bers                                                      31:24

Dalas Kaubojs – Hjuston Teksans                                                  20:17 p.

Indijanapolis Kolts – Baltimor Rejvens                                            20:13

Džeksonvil  Jaguars- Pitsburg Stilers                                              9:17

Nju Orleans Sejnts – Tampa Bej Bakanirs                                      37:31 p.

Njujork Džajants – Atlanta Felkons                                                30:20

Filadelfija Igls – Sent Luis Rems                                                   34:28

Detroit Lajons – Bafalo BIls                                                            14:17

Tenesi Tajtens – Klivlend Brouns                                                   28:29

Denver Bronkos – Arizona Kerdinals                                              41:20

San Francisko 49ERS – Kanzas Čifs                                             22:17

San Dijego Čardžers – Njujork Džets                                            31:0

Nju Ingland Petriots – Sinsinati Bengals                                       43:17

 

Utakmice petog vikenda NFL obeležili su veliki preokreti. Pravi podvig napravio je Klivlend, koji je gubio u gostima od Tenesija 28:3, ali je spektakularnom igrom u drugom poluvremenu uspeo da pobedi. Odlučujući tačdaun postigao je Dejvis, minut i devet seekundi pre kraja. Detroit je imao vođstvo od 14:0 protiv Bafala, ali je poražen od Bilsa u finišu susreta. Lajonsi su bili oslabljeni neigranjem Kelvina Džonsona. Bez popularnog “Megatrona” Metju Steford nije imao rešenja u napadu.

 

REDOSLED NFC

Istok: Dalas i Filadelfija 4-1, Njujork Džajants 3-2, Vašington 1-3.

Sever: Detroit i Grin Bej 3-2, Čikago i Minesota 2-3.

Jug: Karolina 3-2, Atlanta i Nju Orlaens 2-3, Tampa Bej 1-4.

Zapad: Arizona 3-1, Sijetl 2-1, San Francisko 3-2, Sent Luis

1-3.

Nju Orelans je bio na ivici ambisa jer je gubio od Tampa Bej 31:20 u “Mercedes domu”, ali je u finišu Dru Bris uspeo da odvede svoj tim do izjednačenja da bi u produžecima Ričardson trčanjem postigao tačdaun za tek drugi trijumf Sejntsa u sezoni. Kvoterbek domaćina Dru Bris nije imao veče jer je bacio čak tri presečene lopte.

Čikagu ni vođstvo od 21:7 nije bilo dovoljno da pobedi Karolinu. Pantersu su prekinuli seriju od dva poraza i preuzeli lidersku poziciju svoje divizije. Atlanta je još jednom pokazala da ne može nikog da pobedi na strani. Džajantsi su pobedili Felkonse, što je timu iz Njujorka treći trijumf u nizu.

Pitsburg Stilersi oporavili su se od šokantnog poraza od Tampe, pa su u gostima pobedili najslabiju ekipu u NFL Džeksonvil. San Dijego je zabeležio četvru uzastopnu pobedu protiv tragično loših Njujork Džetsa. Ekipa iz “Velike jabuke” nije uspela da upiše nijedan poen. Kvoterbek Džino Smit zamenjen je sredinom treće četvrtine, ali ni iskusni Majk Vik nije uspeo da poveže redove Džetsa.

U jednom od derbiju kola, Indijanapolis je pobedio Baltimor, dok je Filadelfija, i pored opuštanja u poslednjoj četvrtini, pobedila Sent Luis. Derbi Teksasa pripao je Dalasu. Kaubojsi su posle produžetaka slomii otpor Hjustona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here