NFL: San Dijego se vratio iz “mrtvih”, Filadelfija bez plej-ofa

0

Beta/AP – B. M.
Brendon Oliver, raning bek San Dijega, zaustavljen od defanzivaca San Franciska
 

Čardžersi su posle prvog poluvremena gubili čak 28:7, ali su u poslednjih pet i po mInuta uspeli da postignu dva tačdauna i uvedu meč u produžetak, gde su bili uspešniji. Kvoterbek gostiju Filip Rivers bio je očajan u prvih 30 minuta. Bacio je čak tri presečene lopte, ali se trgao u poslednjoj deonici i odveo svoj tim do trijumfa koji im ostavlja nadu da mogu da izbore "vajld kard" u AFC-u.

S druge strane, očajni Fortinajnersi ponovo su razočarali na oproštaju  trenera Džima Harboua od klupe San Franciska. Stručnjak koji je Fortinajnerse pre dve sezone odveo do Superboila, a prošle do finala NFC-a najverovatnije će naredne godine da predvodi Univerzitet Mičigen. Kvoterbek Kolin Kapernik opet je bio katastrofalan, pa je njegova budućnost u San Francisku neizvesna.

Filadelfija je u Vašingtonu poražena (27:24) treći put uzastopno, pa je najverovatnije ispala iz trke za plej-of. Odsustvo startnog kvoterbeka Nika Folsa pokazalo se kao presudno za četu Čipa Kelija. Mark Sančez nije uspeo da dostojno zameni mladog kvoterbeka, pa su Igsli pali u finišu sezone kada je bilo najpotrebnije. Redskinski su slavili fild golom Forbata, pet sekundi pre kraja.

U prvom meču 16. nedelje NFL šampionata, Džeksonvil je u petak pobedio Tenesi 21:13.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here