NFL: Triler Dalasu, Lak razbio desetkovane Bengalse

0

Beta/AP/B. W.

Demarko Marej, raning bek Dalasa, slavi tačdaun koji je Kaubojse vratio u život

 

Lajonsi su imali većim delom utakmice kontrolu meča, ali u paklenoj zavšnici, domaćin je imao više koncentracije. Detroit je pred kraja treće četvetine imao vođstvo 20:7, ali je Dez Brajant uspeo da uhvatio dugu loptu Tonija Roma i dođe nadomak "end zone". Tada se kockao trener Kaubojsa Džejson Geret, igrao je četvrti daun, ali mu se to isplatilo jer je Demarko Marej postigao tačdaun. Odlučujući momenat utakmice dogodio se na 2.32 minuta pre kraja, kada je Romo bacio tačadaun pas ka Terensu Vilijamsu(drugi tačdaun na meču), za prvo vođstvo na utakmici, koje je bilo presudno. 

Parovi konferencijskih polufinala

AFC: Nju Ingland Petriots – Baltimor Rejvens, Denver Bronkos – Indijanapolis Kolts

NFC: Sijetl Sihoks – Karolina Penters, Grin Bej Pekers – Dalas Kaubojs

Imao je Metju Steford dovoljno vremena da stigne do tačdauna i trijumfa gostiju, ali je u četvrtom pokušaju, na 50 sekundi pre kraja "sekovan" od strane Demarkusa Lorensa i to je bio kraj. Pre toga je defanzivac Dalasa Lorens mogao da bude tragičar jer je pokupio fambl, ali je bespotrebno komplikovao. Izgubio je loptu i dao novu nadu Detroitu, ali se minut kasnije iskupio za veliku grešku, na radost navijača na "AT& T" stadionu, koji su konačno imali razloga za slavlje.

Rezultati "vajld kard" vikenda
Karolina Penters – Arizona Kerdinals 27:16 (10:0, 3:14, 14:0, 0:2)
Pitsburg Stilers – Baltimor Rejvens 17:30 (3:0, 6:10, 0:10, 8:10)
Indijanapolis Kolts – Sinsinati Bengals 26:10 (7:7, 6:3, 10:0, 3:0)
Dalas Kaubojs – Detroit Lajons 24:20 (0:14, 7:3, 7:3, 10:0)

Naredne nedelje očekuje nas spektakl na "Lembo fildu" jer se sastaju Grin Bej Pekersi koji nisu poraženi nijednom na svom stadionu ove sezone i Dalas, koji nije osetio gorčinu poraza na gostovanjima u ovom superuzbudljivom šampionatu NFL-a.

Beta/AP/AJ.M
Radost Dontea Mokrifa i Hakima Niksa posle tačdauna Koltsa u trećoj četvrtini
 

Drugu godinu zaredom, Indijanapolis se plasirao u polufinale AFC-a. Koltsi su na svom "Lukas Oil" stadionu pobedili Bengalse 26:10 (7:7, 6:3, 10:0, 3:0) i zakazali dvoboj naredne nedelje sa Bronkosima u Denveru.

Kvoterbek Indijanapolisa Endrju Lak sjajno je komandovao igrom svog tima u napadu, dok je odbrana Koltsa limitirala ofanzivnu liniju Sinsinatija, koja je bila lišena usluga povređenih Grina i Grešama. Endi Dolton ništa nije mogao da uradi u napadu, pa je i četvrti put poražen u doigravanju, a Bengalsi od 1991. godine nisu uspeli da slave u plej-ofu.

Odlučujući momenat utakmice dogodio se sredinom treće četvrtine, kada je Lak bacio tačdaun pas ka Donte Monkrifu za 20:10. Posle toga, Bengalsi nisu uspeli da se vrate. Kvoterbek Koltsa je imao 376 jardi. Glavna meta u napadu čete Čaka Pagana bio je Ti Vej Hilton, koji je imao šest dodavanja za 106 jardi. Neobičajeno dobra je bila i igra trčanjem gde je Heron imao 56 jardi, doduše uz jedan fambl krajem prvog poluvremena.

Naredne nedelje gledaćemo obračun Endrjua Laka i Pejtona Meninga, koji je najbolje godine u karijeri proveo noseći dres Koltsa. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here