NHL: Montreal izborio majstoricu protiv Bostona

0

 

U drugoj utakmici odigranoj protekle noći Anahajm Daksi su slavili sa 4:3 protiv Los Anđeles Kingsa i tako došli na korak od plasmana u finale ’Zapada’, pošto vode sa 3-2 u polufinalnoj seriji.

 

Golman Kanedijensa Keri Prajs bio je najzaslužniji za ubedljiv trijumf nad Bruinsima i što je njegov tim izborio sedmu utakmicu. Prajs je imao 26 odbrana i prvi put je u plej-ofu potpuno odbranio svoju mrežu, dok je Tomas Vanek bio dvostruki strelac za 3-3 u seriji. Na taj način, Kanedijensi su anulirali dva poraza zaredom od Bruinsa, a serija se sada vraća u Boston, gde će biti odigrana odlučujuća utakmica u sredu. Preostale golove za Kanedijense postigli su Lars Eler i Maks Pasioreti.

 

Anahajm Daksi su na svom terenu ’preživeli’ kasno buđenje Kingsa, a najzaslužniji za trijumf bio je golman Džon Gibson, koji se posebno istakao u poslednjim trenucima utakmice. Gibson (20) je imao 39 odbrana u tek drugoj utakmici u kojoj je bio u startnoj postavi u plej-ofu. Tako je Daksima dao treću pobedu zaredom nad Kingsima za vođstvo 3-2. Izgledalo je da Daksi potpuno kontrolišu utakmicu, pošto su posle drugog perioda imali prednost 4:1, pre nego što je Marijan Gaborik dva puta bio precizan i doveo Kingse na korak od izjednačenja. Međutim, Gibson je stupio na scenu i osigurao trijumf svog tima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here