EPA
Ilustracija

Kako živeti sa primanjima od 35 000 dinara mesečno?Većina bi se zapitala kako preživeti sa tom sumom! Kao i svuda u svetu, tako i u Srbiji postoje različiti slojevi društva, pojedinci zarađuju nekoliko stotina hiljada dinara,dok oni drugi žive sa 35 000 dinara! Često se može čuti da uspevaju da ušetede za crne dane, ali i da se trude da sebi ispune određene želje u skladu sa mogućnostima!

Istraživali smo koliko treba biti snalažljiv pa od zarade koja iznosni 35 000 dinara pokriti mesečne troškove, kao i ušedeti, naravno tu je i najveći dodatni izazov odlazak na more!

PRVO PLAĆAJU RAČUNE

Ljudi se vode osnovnom filozofijom života koja je kod nas zastupljena a to je da račune prvo treba platiti pa posle pokušati da sa onim što vam je ostalo, da pregurate do sledećeg primanja. Trenutno prosek računa za komunalije u letnjem periodu iznosi oko 8 000 dinara, dok je u zimskom period to oko 10 000 dinara!

PREVOZ DO POSLA

Za put do posla potrebno je izdvojiti od 2990 do 4990 dinara, u zavisnosti iz kog dela grada ili okoline dolazite! Ukoliko želite do posla da idete automobilom ovi troškovi mogu biti daleko veći i iznostiti u proseku oko 10 000 dinara!

MORE I HRANA SAMO NA AKCIJI!

Ukoliko želite da se odmorite od posla i posetite neku lepu destinaciju, potrebno je izdvojiti po osobi u proseku 45 000 dinara, koliko košta minimalni smeštaj, avionska karta, takse i hrana za Tunis! Većina se odlučila da na sajmu turizma koristi sve pogodnosti koje nude, pa počinje odmah sa plaćanjem rata za more gde je minimalno potrebno mesečno izdvojiti 5000 dinara!

Što se hrane tiče, to je u svakom budžetu jedna od najvećih stavki! Jedna osoba na mesecnom nivou treba da ima prema preporukama lekara , 90 oborka i 60 užina, kako bi uneli dovoljne količine hrane koja je potrebna organizmu na dnevnom nivou! Obično se koriste poizvodi na akciji po velikim super marketima, i prosečna potrošnja na hranu iznosi 10 000 dinara mesečno!

U PROVOD JEDNOM DO DVA PUTA MESEČNO!

Kada je reč o noćnom životu potrebno je izdvojiti u proseku 1000 dinara kako bi popili dva do tri pića za veče na splavovima u glavnom gradu Srbije! Iz tog razloga većina mladih koji rade pribegavaju sistemu da idu sa većim društvom u provod kako bi uštedeli na količini pića!

ZA ODEĆU I OBUĆU VELIKA MUKA!

Velika muka je izabrati odeću i obuću! Ukoliko nađete nešto što vam se dopada obično nemate dovoljno novca da to sebi priuštite, dok ono što je na akciji, retko može da se poklopi sa vašim ukusom! Shodno tome obično se odlučuju na kupovinu obuće i odeće koja je na akciji, bez obzira na lični ukus, jer ipak valja dopuniti svoj gardaroberPored toga dostupne su radnje koje prodaju polovne odevne komade po veoma malim cenama! Prosek 5 000 dinara!

Kada sve troškove stavite na papir mesečno možete da uštedite 3000 dinara sa zaradom od 35 000 dinara!

Suma : 35 000 dinara
Troškovi: 31 990 dinara
Ušteda: 3 010 dinara

Računi: 8 000 dinara
Prevoz : 2 990 dinara
Rata za more: 5 000 dinara
Hrana i piće: 10 000 dinara
Izlasci: 1 000 dinara
Obuća i odeća: 5 000 dinara

1 COMMENT

  1. Какве ви глупости пишете. Од куд знате ко колико и за шта плаћа? И ко вам даје право да овакве глупости пишете?!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here