EPA-EFE/ANDY WONG

Selektor košarkaške reprezentacije Italije Mateo Saketi odredio je spisak od 14 igrača koji će u Beogradu pokušati da pomrse račune Srbiji i odu na Olimpijske igre!

Međutim, činjenica je da Italija dogo vremena nije imala ovako slab sastav posle otkaza nekolicine igrača, a gde su najzvučnija imena Nikolo Meli i Akile Polonara.

Saketiju su pred dolazak u Beograd otkazali Điđi Datome, Marko Belineli i Danilo Galinari, a na spisku se nalaze: Marko Spisu (Sasari), Nikolo Manion (Golden Stejt), Stefano Tonut (Venecija), Nikolo Meli (Dalas), Simone Fontekio (Alba Berlin), Amedeo Tesitori (Virtus Bolonja), Đampaolo Riči (Virtus Bolonja), Avudu Abas (Virtus Bolonja), Rikardo Moraskini (Olimpija Milano), Mikele Ruzijer (Vareze), Mikele Vitali (Bamberg), Akile Polonara (Baskonija), Muhamet Rasul Dijuf (Ređo Emilija) i Alesandro Pajola (Virtus Bolonja).

Podsetimo, kvalifikacioni turnir u Beogradu će se igrati od 29. juna do 4. jula za kada je zakazano finale. Upravo su Italijani projektovani kao rival Srbije u meču koji donosi plasman za OI.

Azuri su u grupi sa Portorikom i Senegalom koji ima problema sa koronom, dok su rivali Srbije Filipini i Dominikanska republika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here