Toni Nadal smatra da se nikada više u španskom tenisu neće pojaviti igrač klase Rafaela Nadala.

Poznati stručnjak je govorio za španske medije o mladim talentima koji dolaze i Nadalovoj Akademiji španskih igrača.

Na tu ideju su, kako je rekao Toni, došli Rafael Nadal i njegov otac.

– Da, mislim da je su Rafa i njegov otac počeli da pričaju o tome, to je bila njihova ideja. Ja i dalje radim ono što volim, a to je da treniram, takođe dosta putujem po Španiji. Zahvalan sam Rafaelu na svemu što smo prošli zajedno, ali sada sam u novoj fazi karijere, uzbuđen što treniram decu u akademiji, što im prenosim svoje znanje – kaže Toni Nadal.

Akademija čije je sedište u Manakoru na Majorci ima veliki broj polaznika.

– Kada sam počeo da radim, nisam imao toliko znanja, ali sam bio strastven i mlađi. Moja želja bila je da oni koje treniram postignu nešto veliko. Znam da će stvoriti igrača kao što je Rafa biti skoro nemoguće. Moj posao ovde je da kažem kako stvari treba da se rade. Tokom svih tih godina video sam šta je dobro bilo sa Rafom, a šta loše. Pokušavam da menjam stvari i poboljšavam ih, da deci dam viziju uspeha – dodao je Toni.

Kaže i da je bio zasut ponudama drugih tenisera da ih trenira.

– Kada sam prekinuo rad sa Rafaelom, neki igrači su me pitali da radim sa njima, ali posle svega, nisam imao tu želju. Moj rad je korisniji u radu sa decom.

Uveren je i da njegov mlađi rođak neće krenuti njegovim stopama.

– Ne, Rafa neće biti trener. On voli da se takmiči i da bude najbolji, mislim da nema želju da bude uz nekog igrača kada završi karijeru – zaključio je Toni Nadal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here