Ambasada Izraela u Beogradu
Ambasador Izraela u Beogradu Jahel Vilan

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da se u potpunosti slaže sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem jer, kako kaže, nikada nije rekao da Srbija ima bilo kakve veze sa priznanjem Kosova od strane Izraela.

– Samo sam spomenuo da je to učinjeno u skladu sa Vašingtonskim sporazumom, koji su Srbija i Kosovo potpisali odvojeno sa SAD, a ne sa nama – napisao je Vilan na Tviteru.

On je danas na TV Prva rekao da je ta zemlja priznala nezavisnost Kosova pod pritiskom Amerike.

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan je potom na konferenciji za medije u Ambasadi Izraela u Beogradu rekao da je pokušao da bude što profesionalniji kao diplomata, i otvoren što je više moguće.

– Bilo je neprofesionalno sa moje strane, zbog čega se izvinjavam. Ono što očekujem od vas je – molim vas, ne stavljajte u moja usta ono što nisam rekao. Ako nisam bio dovoljno jasan, pitajte. Verujte mi, pokušaću da odgovorim na sve. Želim da se svi usaglasimo da sve što kažem bude napisano kako sam rekao – napomenuo je on.

Osvrnuo se na svoju izjavu koju je dao na Televiziju Prva u Jutru, gde je kazao kako je ta zemlja priznala nezavisnost Kosova pod pritiskom Amerike.

– Želim da dam kratak komentar, jer sam jutros bio na jednom TV kanalu i video stvari koje nisam rekao, a postalo je velika vest u Srbiji. Zato želim da pojasnim: upitan o sporazumu s Kosovom, rekao sam da su potpisani ugovori u Vašingtonu odvojeno između Srbije i SAD, kao i između Kosova i SAD. Nikad nisam rekao, niti verujem, niti imam razloga da kažem da je Srbija potpisala nešto sa Kosovom. Nadam se da je ovo dovoljno jasno. Nikad nisam potcenjivao pitanje Kosova – kazao je on.

3 COMMENTS

  1. Da nije tužno bilo bi smešno. Znači gomila arapskih zemalja koje nisu priznale Kosovo su uspele da odole pritisku SAD. Pa sad vidi za koga Srbi treba da se opredele u sukobima na Bliskom istoku. Za one koji priznaju Kosovo ili za one koji to ne rade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here