Instagram
Nikola Rokvić

Posle 31 dana hodočašća, tokom koga je prikupljeno više od 31 milion dinara, Nikola Rokvić stigao je na grčko ostrvo Egina, nedaleko od Atine i poklonio se moštima Svetog Nektarija. Inače, sa suprugom Bojanom je osnovao fondaciju Porodica u okviru koje pomaže nezbrinutoj i bolesnoj deci, kao i talentovanoj deci kojoj je potrebna novčana pomoć.

Rođen je 1985. godine u Beogradu. Sin je legende narodne muzike Marinka Rokvića. Prvi put se predstavio javnosti 2003. na muzičkom festivalu u Budvi. U narednim godinama pevao je u okviru Grand produkcije, a posle 2010. godine menja žanr i okreće se čistoj pop muzici. Muzikom se bavi od rođenja, naravno ne direktno, nego uz oca. Od malih nogu je upijao sve što se tiče pevanja, rada na očevim albumima, tu su i poznanstva sa raznim muzičarima. Shvatio je da će to biti njegov životni poziv u trenutku kad se prvi put oslobodio i zapevao. Prepoznatljivu boju glasa i osećaj za note Nikola je tokom godina razvijao, pa danas spada u naše najbolje pevače mlađe generacije.

Detinjstvo opisuje kao sunčan dan, koji je značio radosno buđenje, pogotovo za vreme letnjeg raspusta, ljubav roditeljskog doma, spremljen omiljeni doručak i u trku oblačenje i odlazak na celodnevno igranje sa bratom i drugarima ispred zgrade!

Igranje bi im prekidao poziv majke sa prozora da je ručak gotov kao i večera predveče.

“Fudbal, viktorije, janjine, trule kobile, žmurke, tapke, poklapke, menjaža, pravljenje skrovišta, klikeri, luk i strela, opasne praćke, nunčake, roleri, basket dva na dva, put oko sveta, skakanje u velike rupe na peščari, opasno ulaženje u napuštene tankere na Savi, boravak u napuštenim automobilima…. Turniri u svim sportovima. Posteri, dresovi, nove patike. Starter jakne. Hokejaški dresovi. Bauer. Vojnici, lego, makete”, napisao je jednom prilikom uz fotografiju sa ocem Marinkom i majkom Slavicom i tako dočarao bezbrižan period života.

Ostao je duboko vezan za svoje korene u Bosanskom Petrovcu i Koluniću, rodnom selu oca Marinka. Nikola i brat Marko pomažu izgradnju infrastukturu tog mesta, obnavljaju lokalne puteve i crkve, učestvuju u organizaciji događaja i koncerta ove zajednice.

Učestvovao je 2010. godine u šou programu Survajver, na Filipinima, tada je upoznao suprugu, manekenku Bojanu Barović, s kojom ima troje dece. Važe za jedan od najskladnijih parova na domaćoj javnoj sceni. Svojim humanitarnim radom mnogo je puta dokazao da naše malo nekome znači mnogo. Prethodnih godina posvetio se veri, a kako kaže, odlazak oca je to još više učvrstilo.

U javnosti se često provlači priča da je želeo da se zamonaši. Međutim, kaže da je to bilo izvučeno iz konteksta.

S ozbirom na to da svuda nastupa i peva sve muzičke žanrove, u kafani često poruči starogradske pesme, pesme koje su za sva vremena. Tu su i legendarni hitovi njegovog oca, Šabana Šaulića, sevdalinke. Kaže da se bavi lepim poslom, jer čini druge srećnima i veselima, širi lepu i pozitivnu energiju svojim pesmama.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here