ATAImages
Nikolina Pišek

Celu porodicu četrdesetčetvorogodišnje Nikoline Pišek nemoguće je uhvatiti na okupu. Četrdesetdvogodišnji suprug Vidoje Ristović zbog posla mnogo vremena provodi u našem glavnom gradu Beogradu, starija ćerka 23-godišnja Hana u Edinburgu studira medicinu, a Nikolina je zbog modne linije koju priprema za decu trenutno poslom vezana za Zagreb. Na kolekciji marljivo radi dok njihova ćerka, petogodišnja Una Sofija vreme provodi u vrtiću.

U njihovom domu u centru Zagreba pogled seže sve do čuvene Katedrale, a teško je ne primetiti koliko Vidoje voli da u svom posedu ima predmete kojima se divi.

Nikolina je naime, zbog toga zabranila suprugu da učestvuje u uređivanju njihovog novog doma.

– Kuća se nalazi u severnom delu Zagreba. Posebno se radujem velikom dvorištu i kupatilima kojih nikada nije dosta. Biće to naš mali raj. Vidoje ima poverenje u mene što se tiče uređivanja, može da mi da sugestiju, ali nema pravo da utiče na odluku. Ja sam vrlo praktična i prostor mora da bude funkcionalan, a onda estetika proizilazi iz funkcije, što je njemu potpuno strano – počinje razgovor Nikolina, koja i na drugim poljima voli da drži stvari pod svojom kontrolom.

– Ja sam čuvar ognjišta, kućni, domaćinski tip, a on je taj koji voli da unosi nered u to, što je nekad dobra dinamika. Vidoje više voli izlaske i razbarušene situacije koje ja moram da kontrolišem, da ne bi nastala potpuna anarhija – objašnjava Nikolina za hrvatske medije.

No, ona nije stroga samo prema svom suprugu, već je takođe i strožiji deo roditeljskog para. Vidoje je sklon popuštanju, ume da popusti ćerki, ali i nesporazume rešava poklonima čemu se Nikolina posebno protivi. Za ćerke kaže da su svojeglave i svoje, te da uvek idu kontra od nje, zato se već sada priprema za najuzbudljiviji period svakog roditelja – period kada postanu tinejdžeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here