Vesti
Aleks Ninović na čelu kolone (broj 12)

Srpsko čudo od deteta ponovo ide u osvajanje svetske karting scene. Mladi, 14-godišnji Aleks Ninović iz Sidneja učestvovaće od 13. do 16. oktobra na jednom od najvećih događaja u karting sezoni. Na stazi Saut Garda na severu Italije vozi se Superfinale ROK kupa, na kojem će Ninović predstavljati Australiju kao aktuelni šampion države u klasi KA4.

Aleksu će ovo biti drugi put da učestvuje na prestižnom takmičenju, na kojem je 2019. bio najbolje plasirani australijski predstavnik. Mladi Ninović će na raspolaganju imati dve nove, fabrički pripremljene mašine proizvođača PCR. Vlasnik PCT-a Danijele Pinjateli nije skrivao zadovoljstvo što će talentovani australijski Srbin voziti za njegov tim.

– Oduševljeni smo što ponovo imamo Aleksa Ninovića u timu na Superfinalu TOK kupa. Njegova dostignuća u Australiji su neverovatna i on na najbolji način predstavlja PCR na Petom kontinentu – rekao je Pinjateli

Aleks Ninović

Aleks je takođe oduševljen što će se opet takmičiti u Italiji, gde dolazi sa daleko više iskustva nego prošli put.

– Tokom protekle dve godine sam pod vođstvom mog oca vozio na stazama širom Australije i neretko beležio pobedu za pobedom. Sa svim osvojenim titulama i daleko boljim poznavanjem podešavanja kartinga, dobili smo dodatno ubrzanje da beležimo nove pobede – sa zadovoljstvom je konstatovao mladi Aleks Ninović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here