Pixabay
Foto: Ilustracija

 U dvorište Osnovne škole u Nišu jutros je tokom velikog odmora uleteo pas rase staford, bez ogrlice i povoca, i napravio pometnju među učenicima, a troje troje đaka je lakše povređeno iako, prema rečima direktora škole, nije bio agresivan.

Tanjugu je u niškoj policiji rečeno da je ovaj incident prijavljen oko 9:20 sati i da se utvrđuju sve okolnosti slučaja, kao i da je o njemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo.

Tužilaštvo treba da proceni ima li krivične odgovornosti vlasnika, kome je pas već vraćen.

Lokalni mediji su preneli da je Hitna pomoć zbrinula decu, te da jedan učenik ima ogrebotinu na leđima, drugi ima hematom na potkolenici, a treća učenica nagnječenje malog prsta.

Deca nisu ujedena, sve povrede su ocenjene kao lake, ali su pretrpela šok.

Direktor škole Bojan Krstić, koji je kaišem od pantalona uhvatio psa, preneo je medijima da je mladi pas rase staford za vreme velikog odmora prošao u dvorištu pored dežurnog, koji se izlagao opasnosti pokušavajući da ga uhvati rukama, ali pošto pas nije imao povodac nije imao za šta da ga uhvati.

Kaže da pas nije bio agresivan, ali mu nije mesto u školskom dvorištu.

– Pas nije lajao, nije režao, mahao je repom, ali mu nije mesto tu, u školi. Nije reagovao ni na mamljenje, ni na nuđenje hrane, sve smo pokušali da ga primirimo. On nije režao, skakao je da se igra, ali dovoljno da napravi paniku. Jedini nacin da ga sprečimo bio je da ga uhvatimo kaišem od pantalona – preneo je Krstić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here