EPA/Alexander Becher
Ričard Grenel

U telefonskom brifingu sa predstavnicima zainteresovanih medija, povodom predstojećih sastanaka u Beloj kući, američki posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Ričard Grenel rekao je, između ostalog, da nije angažovan u Trampovoj predsedničkoj kampanji i da mu za rad oko pitanja Kosova nije plaćen ni cent.

Grenel je na pitanje novinara u vezi sa učešćem u predsedničkoj kampanji i da li i dalje prima državnu platu poručio da je puštena lažna vest.

– To nije tačno – nisam u Trampovoj kampanji. Nisam se pridružio Trampovoj kampanji. Ne plaća mi se ni cent za sav rad u vezi sa Kosovom i Srbijom, pa se nadam da biste to mogli da izvučete tamo. Jesam se pridružio RNC-u kao specijalni savetnik, ali to nije u Trampovoj kampanji, pa ste pogrešili na tom frontu – rekao je Grenel, navedeno je u transkriptu razgovora.

U vezi sa njegovom nedavnom tvrdnjom da je predsednik Tramp svojevremeno šarmirao kancelarku Merkel, i da li i dalje stoji pri tome, Grenel je istakao da je stil diplomatije predsednika Trampa apsolutno šarmantan svetskim liderima.

– Sad znam da se novinari tome smeju i misle da nema šanse jer kasnije vide saopštenje za javnost ili komentare. Ali kada ste u sobi i vidite šta predsednik radi, on apsolutno sluša. Čuo sam vođe iznova i iznova kako kažu: „Znate šta? Mogu da pregovaram sa predsednikom jer on sluša i pregovara – rekao je Grenel.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here