EPA-EFE/ANTONIO BAT

Košarkašice Srbije poražene su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Nisu mogle lavice koje predvodi Marina Maljković protiv fenomenalne Belgije (93:53) i ovde je došao kraj sna o odbrani titule prvaka Evrope.

Belgija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Francuske i Crne Gore.
Već od samog starta videlo se da će Belgija do pobede, protivnice su otvorile meč sa čak 14:0, pa je u tom momentu utakmica bila rešena, a jedva da je počela.
Posle prve deonice Belgijanke su vodile sa čak 20 razlike, Meseman i Alemand su pokazale svetsku klasu, a kasnije su naše igračice uspele koliko toliko da pruže otpor i uđu u utakmicu.
Kako je meč odmicao, tako je bilo sve jasnije da postoji izvesna razlika u kvalitetu, Srbija je na ovaj šampionat došla u podmlađenom sastavu bez Sonje Vasić, Jelene Bruks i Ane Dabović… I nažalost to se ovoga puta baš primetilo.
U poslednjoj četvrtini naše igračice skoro da nisu mogle da postignu koš, tako da je sve bilo jasno.
Ovo je bio maksimum našeg tima. Barem protiv Belgijanki, ispostavilo se mnogo jakog protivnika.
Najefikasnija u redovima Srbije bila je Ivon Anderson sa 20 poena, Saša Čađo je dodala devet poena, dok su kod Belgijanki Meseman i Alemand ubacile po 15. Čak je Ema Meseman na kraju upisala tripl-dabl, tako što je ubacila 15 poena, dodala je 13 skokova i 10 asistencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here