Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti boraviće sledeće nedelje u Briselu, ali ne u isto vreme, prenosi Ekonomija onlajn.

Vučić će se sa evropskim zvaničnicima sastati 26. i 27. aprila, dok će Kurti u Briselu boraviti od 28. do 30. aprila, potvrdili su izvori iz Evropske unije u Briselu.

Očekuje se da će razgovor sa predstavnicima EU doprineti pripremi terena za njihov međusobni sastanak koji će predstavljati nastavak dijaloga na visokom nivou.

Takvih sastanaka nije bilo od septembra, kada su se u Briselu sastali tadašnji kosovski premijer Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema diplomatskim izvorima u Briselu, EU bi volela da se prvi sastanak Kurti-Vučić održi što je pre moguće, ali se očekuje da bi takav sastanak mogao da bude održan u maju.

Dijalog između Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije počeo je 2011. godine. Taj proces usmeren na normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Prema istim izvorima, očekuje se da se Kurti sastane sa predsednikom Evropskog saveta Čarlsom Mičelom, predsednicom Evropske komisije Ursulom von der Lajen, visokim predstavnikom Žosepom Borelom i komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime