Vesti
RAZDVOJILI IH: Aleksa Bogdanović sa bakom Razijom i rođakom Marijom

Teška sudbina osmoipogodišnjeg Alekse Bogdanovića, siročeta iz Bijeljine, kao i njegove bake Razije Aziri koja ne može da izađe na kraj sa surovom svakodnevicom u srce su dotakle i našu plemenitu čitateljku Ljubicu Ivanišević iz Sidneja.

U prilog tome govori i to što je ova žena dobrog srca, kao što smo već zabeležili, za malog Aleksu izdvojila i poslala dar od 150 dolara. Kada smo ovu donaciju prosledili na njihovu kućnu adresu, saznali smo i jednu ne tako lepu vest.

– Molim vas da se od srca zahvalite toj dobroj gospođi što je mislila na nas. Nažalost, dogodilo se ono čega sam se pribojavala, a to je da je Aleksu preuzeo otac kao zakonski staratelj i on više ne živi sa mnom. Iako ga je taj isti otac napustio kad je bio sasvim mali. Nije mu se svidelo to što su mediji pisali o Aleksi. Mnogo mi je teško zbog toga. Ne mogu da zamislim ni kako je njemu, jer je od momenta od kad je ostao bez majke bio sa mnom. Ostale smo Marija i ja sad da brinemo jedna o drugoj. Šta ću, meni su ruke vezane. Zbog mojih godina i zdravstvenog stanja nisam mogla dobiti starateljstvo nad njim… Sačuvaću nešto ovih para da mu kupim i pošaljem šta mu bude bilo najpotrebnije – teška srca pojasnila nam je Razija.

Zakon ima poslednju reč

Podsećanja radi, Aleksi je majka umrla kad je imao samo dve godine. Od tada je o njemu i gluvonemoj rođaki Mariji brinula je Raza i to kao o svojoj deci. Priča o njima je dospela u javnost zahvaljujući novinarima koji su je videli kako je prevrtala po kontejneru bijeljinske bolnice tražeći hranu za svoje štićenike. Njihov zli usud ujedinio je region u humanosti i dobroti, ali nažalost, slovo zakona ima poslednju reč, zbog čega će mali Aleksa ostati sa ocem, a baka Raza sa tim morati da se pomiri.