D. Timarac
Majstori dobre zabave: Bend već zovu sa svih strana

Srpska zajednica Sidneja dobila je novu muzičku atrakciju. Balkan Akustiko bend je posle nastupa na Festivalu u Sidneju imao sjajnu svirku i u Sportskom centru Bonirig, pokazujući da tek predstoji mnogo dobrih zabava u režiji četiri odlična muzičara.

Njihov nastup proteklog petka, deo je noviteta u ponudi kluba u Bonirigu. Menadžment Srpskog centra proširuje ponudu kako bi svojim članovima i gostima omogućio što bolji i prijatniji provod. Tako, ukoliko neko želi da proslavi rođendan ili neki drugi značajan dan u klubu petkom uveče, kad goste zabavlja neki od bendova, slavljeniku se daje mogućnost da u dogovoru sa menadžerom za događanja dogovori i koji bend bi želeo da te večeri zabavlja njegovo društvo i ostale goste kluba.

Helena Heleta je prošlog petka proslavila rođendan u Klubu u Bonirigu, a želja joj je bila da svira novoformirani bend Balkan akustiko, sastavljen od proverenih muzičara koji su poznati srpskoj zajednici. Željko Glamočanin je okupio istinske muzičke znalce: Svetislava Čakija, čarobnjaka sa gitarom, vokal je Milan Gligorić, majstor na harmonici Nebojša Miletić-Medeks, a Željko svira bas gitaru.

Proslavila rođendan: Helena Heleta

Već od prvih taktova koje su odsvirali u Bonirigu, gosti su reagovali pozitivno i svirka je nastavljena u odličnom ritmu i na zadovoljstvo slavljenika i gostiju kluba. Iako su izvodili veliki broj poznatih pesama, gosti su sa interesovanjem slušali nove aranžmane Balkan Akustiko benda. Definitivno, srpska zajednica je dobila novu romantičnu nit na ovdašnjoj muzičkoj sceni, a da grupa radi dobar posao potvrđuje i već nekoliko prispelih poziva za gostovanja.

– Pozvani smo da nastupimo 8. marta u Frenč Forestu i imamo informaciju da su sva mesta za to veče već rezervisana. Zatim ćemo 27.marta ponovo biti u Bonirigu. Raduje nas dobar prijem na koji smo naišli u zajednici, što nam daje nadu da ćemo imati uspeha u radu – rekao je Glamočanin.

Žurka za pamćenje: Atmosfera u klubu

Boemska svirka

Na pitanje o repertoaru, Željko je istakao raznovrsnost kao karakteristiku benda, ali i drugačiji pristup izvođenju.

– Sviramo sve, od Silvane do Nirvane – našalio se Glamočanin. – Zaista sviramo mnogo toga, ali na jedan boemsko-skadarlijski način. Ima tu pesama Tome Zdravkovića, Cuneta Gojkovića, Harisa Džinovića, Riblje čorbe, Bijelog dugmeta… Zaista se trudimo da imamo što bolji i raznovrsniji repertoar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here