Lična arhiva

Da Srbi u rasejanju ne zaboravljaju maticu i narod u otadžbini, za 27 godina postojanja „Vesti“ u to ime ispisali smo na hiljade novinskih stranica, kojima smo zabeležili mnoga dobročinstva.

Izuzetka nema ni danas, jer već i nadolazeće generacije, tačnije oni koji su rođeni i odgajeni „tamo daleko“, nisu zaboravili svoje korene i poželeli su na neki način da pomognu i uzvrate.

Među mladim i uspešnim ljudima, okupljenim oko Fondacije Ana i Vlade Divac, koju su upravo to poželeli su: Petar Marković, Marija Tomić, Božidar Jovićević, Andrea Pavlović, Mark Jovanović, Marta Stijepović, Igor Mladenović, George Petković, Aleksandra Denda, Nikola Ostojić, Gordana Jelić, Ognjen Antanasković, Katarina Radivojević, Stevan Lee Mraović, Ivana Nikolić, Srdjan Vuković i Miloš Čitaković, svi iz Njujorka.

Vođeni željom da mladima u Srbiji pruže šansu da nastave uspešno školovanje, ove subote (23. novembra) organizuju prvu godišnju srpsku filantropsku gala svečanost u elegantnom okruženju njujorškog Tribeca 360 restorana na krovu, za koji je ostalo još samo par mesta.
Kako su najavili, ovaj događaj je odlična prilika da se iskuse čari srpske kulture, njene muzike i njenih folklornih plesova, a predstavlja mogućnost da se prikupe sredstva i podrži rad koji Fondacija Ana i Vlade Divac realizuje kroz program stipendiranja. Ovaj program pokrenut je radi podrške siromašnim srednjoškolcima u Srbiji, koji su odličnim uspesima, dokazali svoju izvanrednost.

Veče će voditi naša poznata glumica Katarina Radivojević zajedno sa kolegom Radivojem Bukvićem, a takođe će se dodeliti posebno priznanje izvanrednim pojedincima u Njujorku i Srbiji, čiji je dobrotvorni rad doprineo boljitku svetske srpske zajednice.

O detaljima u narednoj priči

Kako je protekla svečanost, koliko je novca prikupljeno i na koliko će još stipendija moći da računaju naši izvanredni đaci, naši čitaoci imaće prilike da pročitaju u jednom od narednih naših narednih izdanja. A, ukoliko neko poželi da prisustvuje ovoj humanitarnoj večeri, više detalja može saznati putem sajta: https://www.serbianphilanthropicgala.org/

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime