TO Beograda

Srbija se pojavljuje kao neobična oaza za Njujorčane željne putovanja, koji bi da “pobegnu” iz svog grada.

Jedan takav je i mladi Dejvis Ričardson koji je pre nekoliko meseci odlučio da pobegne od epidemije u Njujorku i doputuje u srpsku prestonicu.

On kaže da ga Beograd podseća na bruklinski kvart Vilijamsburg od pre 10 godina i da mu se dopada aktivan i ispunjen život koji ima u glavnom gradu Srbije.

– Ovde trošim dvostruko manje nego u Njujorku, a živim u apartmanu sa pogledom na ceo grad. Računica je jasna: ovde je sve upola jeftinije i nema restrikcija, srećem sjajne ljude s kojima posećujem odlične restorane i razgovaram o temama koje nisu samo političke – kaže Ričardson, preneo je dnevnik Njujork post.

Preko dana Dejvis izlazi sa poznanicima u kafiće, a noću ide u diskoteke i barove i sve mu je, kako kaže na dohvat ruke, na pešačkoj distanci od beogradskog stana u kojem živi.

– Ovaj grad poseduje magičnu moć da vas zaceli: od Kalemegdana i podzemnih laguma, preko tradicije koja se proteže vekovima u prošlost, do sagovornika sposobnih da vode tematski nijansirane i sadržajne razgovore – kaže Dejvis Ričardson i ističe da nove restriktivne mere vlade Srbije neće uticati na utisak koji je srpska prestonica već ostavila na njega.

– Ukoliko u Americi stanje nastavi da ide u istom smeru, uz “zaključavanja”, fizičku i socijalnu distancu, sve više ljudi dolaziće u Beograd – smatra mladi Njujorčanin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here