EPA-EFE/Yuri Gripas
Donald Tramp

Pozivajući se na najmanje 68 miliona glasova, koliko je aktuelni predsednik SAD Donald Tramp osvojio na izborima održanim 3. novembra, Njujork tajms ocenjuje da on iza sebe ima silu, koja će mu omogućiti da u američkom životu igra veliku ulogu, čak i ako izgubi borbu za drugi mandat.

Prenosimo deo komentara:

I ako bude prinuđen da napusti Belu kuću 20. januara, gospodin Tramp je pokazao veću otpornost nego što se očekivalo i gotovo sigurno će ostati moćna i remetilačka snaga u američkom životu. On je dobio najmanje 68 miliona glasova, ili pet miliona više nego 2016. godine, i oko 48 odsto narodnih glasova, tako je stekao podršku blizu polovine javnosti uprkos četiri godine skandala, padova, impičmenta i brutalne epidemije koronavirusa, koji je ubio više od 233.000 Amerikanaca.

To mu daje snagu da igra ulogu kakvu nisu igrali drugi predsednici, koji su pobeđeni u borbi za drugi mandat, kao Džimi Karter i Džordž Buš. Gospodin Tramp već dugo planira da krene sa sopstvenom televizijskom mrežom koja bi konkurisala Fox News-u, i privatno on širi ideju da će se opet kandidovati 2024, iako će mu tada biti 78 godina.

Čak i ako je s njegovom kandidaturom gotovo, njegovih 88 miliona pratilaca na Twitter-u daje mu mogućnost da bude moćan glas na desnici i čak onaj koji će određivati kraljeve među republikancima u usponu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here