wikipedia.org/David B. Gleason
Pentagon

Predstavnici američkog Ministarstva odbrane blokiraju predaju informacija Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu o navodnim kršenjima zakona ruske vojske, piše “Njujork tajms”, pozivajući se na izvore u vojnom resoru.

“Američka vojska je protiv pružanja pomoći sudu u istraživanju slučajeva protiv državljana Rusije jer se plaše stvaranja presedana koji bi kasnije mogao dovesti do krivičnog gonjenja američke vojske. Drugi članovi administracije, uključujući obaveštajne službe, Stejt department i Ministarstvo pravde, zalažu se za predaju dokaza Međunarodnom krivičnom sudu“, navodi list.

Istovremeno, predsednik Džozef Bajden još nije doneo odluku o ovom pitanju. U decembru je Kongres promenio zakonska ograničenja za pomoć navedenom sudu kako bi dozvolio američkim vlastima da pomognu u istragama i krivičnom gonjenju u vezi sa sukobom u Ukrajini.

Međutim, “politička debata se nastavlja iza zatvorenih vrata, unutar Bajdenove administracije, o tome da li to treba činiti”, navodi “Njujork tajms”.

2 COMMENTS

  1. Uvek su ove dvije sile i bile zajedno. Jedan je bio Stari. Napraviti u jeku hladnog rata sa Indijom , Egiptom, Indonezijom pokret nesvrstanih i ne biti ni u NaTO ni u Varsavskom paktu je bila za ono vreme hrabrost. Tada je i KiM bio srpski, i od Vardara pa do Triglava bilo je casno i lepo biti Srbin,=. eee onda su dosli politicki pajaci koji samo u svom malom sokacetu mogu srbuju i lazu narod da su ga oslobodili od necega. I tako je i kod endehazije, kod rascepkane Bosne, sa ponizenim nekada najvecim srpskim gradom posle Beograda. I sad kao sve heroj do heroja, a izgubili smo RSK, natezemo se sa siptarima a Mile kao non stop brani srpsku bananu sa distriktom Brcko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here