NLB liga se nastavlja mečevima drugog kola

0

 

U utorak i sredu igraju se utakmice drugog kola NLB košarkaške lige, a derbi kola biće meč Partizana i Cibone, koja je kao i "crno-beli" suočena sa problemima kao što su smanjen budžet i nezavršen posao oko pojačanja. Partizan je propustio meč sa FMP-om zbog umora od američke turneje, pa će duel sa Zagrebčanima, za njih biti premijerni u Jadranskoj ligi ove sezone.

 

Crvena zvezda će utisak sa gostovanja u Podgorici pokušati da popravi u Železniku protiv FMP-a koji je bio slobodan na startu. Trener FMP-a Slobodan Klipa najavio je danas da će njegovi izabranici protiv Crvene zvezde ići na pobedu.

 

"Mislim da smo dobar tim koji ima kvalitet da u duelu sa starim rivalom osvoji prva dva boda u novoj sezoni. Očekujem da sutra odigramo onako kako umemo i ostvarimo izuzetno značajan trijumf", rekao je Klipa.

 

U taboru Crvene zvezde potpuno je drugačija atmosfera nakon poraza u prvom kolu od Budućnosti u Podgorici. Trener Aco Petrović, koji je veliki deo karijere proveo na klupi sutrašnjeg rivala, smatra da je njegava ekipa još neuigrana i nepripremljena za takmičarski ritam.

 

"FMP ima tim za respekt. Odlično su popunjeni na svim pozicijama, uigrani su, a pripreme su počeli još u julu. Radi se o protivniku koji ima svoje zvezde, ali koji, pre svega, gaji timsku igru", ocenio je Petrović i dodao da Crvena zvezda u utakmici sa klubom iz Železnika nije favorit, ali da će njegovi puleni "tražiti svoju šansu."

 

Najveće iznenađenje iz prvog kola, ekipa Radničkog (ex. Lajons) posle pobede nad Hemofarmom, dočekaće u Kragujevcu ekipu Zadra. Trener Miroslav Nikolić kaže da će put do trijumfa biti vrlo težak.

 

"Ekipa Zadra je veoma kvalitetna, trener Sagadin nameće rad sa brzim ulaskom u formu. U goste nam dolazi snažan tim, napravljen je odličan spoj mladosti i iskustva. U meč ulazimo bez imperativa, sa ciljem da pružimo maksimum u svakom pogledu. Videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu, a u suprotnom ćemo čestitati rivalu i okrenuti se narednom meču. Učinili smo sve da osvežimo ekipu, ali i da se prilagodimo igri Zadra. Treba izaći na kraj i sa mogućom tremom, dvorana će biti puna, igrači će sigurno želeti da se u što boljem svetlu prikažu kragujevačkoj publici", zaključio je Nikolić.

 

Utorak, 13. oktobar:
FMP – Crvena zvezda 18,00
Zagreb – Budućnost 18,00
Radnički – Zadar 18,00
Široki – Domžale 20,00

 

Sreda, 14. oktobar:
Partizan – Cibona 18,00
Olimpija – Bosna 20,00
Cedevita – Hemofarm 20,00

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here