Youtube/Televizija Galaksija 32
Čačani nisu imali mirnu noć

U Čačku je noć protekla bez novih detonacija i incidenata, nakon što se sinoć dogodila snažna eksplozija u fabrici “Sloboda”, u kojoj je lakše povređeno troje radnika.

Požar u fabrici je ugašen, a 11 porodica iz obližnjih naselja je evakuisano. Bespilotne letelice nadletale su krug fabrike. Ulazak stručnih ekipa na teren tek 24 sati nakon poslednje detonacije.

Noćas nije bilo detonacija. Vidno je prisustvo policije, parkirana su dva vatrogasna vozila, a bespilotne letelice nadletale su krug fabrike, javlja dopisnik RTS-a iz Čačka.

– Požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mere – rekao je zamenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petrović.

U magacinskom prostoru fabrike “Sloboda” u Čačku sinoć oko 20 časova došlo je do eksplozije. Tom prilikom lakše su povređena tri radnika, uglavnom su to sitne posekotine najverovatnije usled pucanja stakla.

Evakuisano je 11 porodica, odnosno oko tridesetak građana koji žive u blizini čačanske fabrike.

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smeštaj kod rođaka ili prijatelja. Gradonačelnik ističe da su svi hotelski kapaciteti rezervisani.

Miroslav Petrović dodaje da nema mesta za paniku jer je odluka o evakuaciji stanovništva preventivna.

Na licu mesta nalaze se sve nadležne službe. Ulazak stručnih ekipa na teren omogućava se tek 24 sati nakom poslednje detonacije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime