Foto: MN Press
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkašica Srbije Jovana Nogić izjavila je da je pobeda protiv Južne Koreje važna za samopuzdanje pred preostala dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Australiji.

Srbija je u prvom kolu kvalifikacija za SP posle velike borbe i drame pobedila sinoć Koreju sa 65:62 u hali sportova “Ranko Žeravica”, a Nogić je bila jedna od važnih figura tog trijumfa.

– Znam šta treba da pružim timu, kad god primim loptu treba da budem spremna za šut i da napadnem. Utakmica je bila veoma teška, znale smo da Koreja nije lak protivnik. Mi nismo odigrale sjajan meč, ali znamo šta treba da popravimo da bismo se plasirale na Svetsko prvenstvo. I ja lično mogu i treba da budem bolja. Tu smo da radimo i da popravljamo sve što nije bilo dobro – rekla je Nogić novinarima posle meča.

– Pobeda protiv Koreje nam je značila i za samopouzdanje, ali ne smemo zbog nje da se opustimo, jer su i naredna dva protivnika jaka. Videlo se da i naša nova ekipa ima šta da pokaže… Idemo jako na sledeća dva meča – rekla je Nogić.

Košarkašica koja ima 24 godine, sinoćni duel završila je kao najefikasnijanu timu Srbije sa 13 poena.

– Moram da priznam da sam bila malo nervozna na početku, ali tu su uvek devojke i selektorka da mi daju samopouzdanje. Svakog dana mi pomažu na treninzima. Mnogo sam zahvalna zbog prilike koju sam dobila – rekla je Nogić.

Podmlađeni tim na ovim kvalifikacijama igra bez Jelene Bruks, Sonje Vasić i Dajane Butulije, koje su se posle Olimpijskih igara u Tokiju oprostile od nacionalnog dresa.

– Ne razmišljamo mnogo o tome, jer smo svesne da je teško zameniti Sonju, Jelenu, Dajanu. Mi smo tu da pružimo što je više moguće, da uradimo ono što Marina traži od nas. Trudićemo se i radićemo – kazačla je Nogić.

Košarkašice Srbije meč drugog kola kvalifikacija za SP igraju u subotu od 21 sat protiv Australije, a Nogić se nada da će publika opet doći da ih podrži.

– Mnogo nam je značilo. Nadam se da će stići podrška i na utakmicama protiv Australije i Brazila. Volim da kažem da su nam navijači šesti igrač. Čuli su se kad je bilo najpotrebnije i pogurali nas – istakla je Nogić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here