Pexels

Visoke potpetice mogu da budu krive za zdravstvene probleme poput čukljeva ili bolova u leđima. Ipak, mnoge dame ih rado nose jer brojni komadi odeće uz njih izgledaju lepše, a mi vitko. Ne morate da se odričete obuće koje imaju visoke potpetice već možete da prilagodite visinu svojoj građi.

Idealna visina štikle

Potrebno je da izmerite stopalo i da dužinu stopala podelite sa brojem 7. Neki lekari kažu da štikle ne bi trebalo da budu veće od 4 cm ako ih nosite svakodnevno.

Savršena visina pete

Savršene potpetice treba da budu dovoljno visoke da stvore idealan odnos dužine nogu i visine. Računate tako što visinu podelite sa visinom nogu i oduzmete od broja 1,61, a zatim dobijeni broj pomnožite sa 10, piše Bright Side.

Maksimalna visina potpetice

Sedite na stolicu sa ispruženom nogom. Opustite stopalo i ne upirite prste. Izmerite rastojanje od pete do prednjeg dela stopala (do dela koji dodiruje zemlju kada ste na štiklama). Ovo merenje ukazuje na prirodni nagib vašeg stopala i idealnu visinu štikle. Broj koji dobijete i vaša idealna visina cipela. Za većinu žena, maksimalna visina obuće bila bi od 7 do 9 cm.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here