Tanjug

Uz koncerte na trgovima i neizbežne vatromete, Nova 2023. dočekana je u mnogim gradovima Srbije – Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Čačku, Kragujevcu…

U Beogradu doček Nove godine organizovan je na dva lokacije – ispred Skupštine Srbije i na savskoj promenadi. Beograđani i gosti su na Sava promenadi u Novu godinu ušli u ponoć uz spektakularni vatromet sa Kule Beograd i mostova, i nastup pop pevača Željka Joksimovića, kome su prethodili Jelena Tomašević i Marko Luis.

Uz koncert Danice Crnogorčević i Beogradskog sindikata i zvuke trube Dejana Jevđića, 10.000 okupljenih Zlatiboraca ali i mnogobrojnih posetilaca iz zemlje i inostranstva koji su tu planinsku lepoticu izabrali za doček Nove godine, ispratili su staru i dočekali novu, 2023. godinu.

Doček Nove godine u Čačku

Novosađani su u novogodišnjoj noći uživali u muzičkom programu organizovanom na nekoliko bina.

Na Trgu kralja Milana, Nišlijama je pevao Haris Džinović. Na gradskom trgu u Čačku, pred par hiljada okupljenih građana nastupio je Željko Vasić uz čije pesme su Čačani ispratili staru i dočekali novu, 2023. godinu.

Nišlije su u novogodišnjoj noći uživale na trgu u koncertu Harisa Džinovića

Inače, sa otkucavanjem ponoći i početkom 2023. godine Čačak je postao prva Nacionalna prestonica kulture. Poneo je titulu za koju se izborio u konkurenciji 18 gradova i opština.

Uz koncert rok grupe „Divlje jagode“ i tradicionalni vatromet sa zgrade gradske uprave, Kragujevčani su ispratili staru i ušli u Novu godinu na Đačkom trgu.

Doček Nove godine u Kragujevcu uz vatromet

Ima i mesta u kojima nije bilo organizovanog slavlja, već su sredstva bila preusmerena u humanitarne svrhe.

Lokalne vlasti u Novom Pazaru i Subotici novac daju za lečenje bolesnih mališana i deci bez roditeljskog staranja. Organizovanog dočeka nije bilo ni u Užicu, ni u Vranju.

Takođe, ni na severu Kosova i Metohije nije bilo organizovanog dočeka. Vatrometom u Kosovskoj Mitrovici u trajanju od 20 minuta u režiji građana dočekana je Nova godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here