Marina Pešić
Za pamćenje: Parni valjak u Bitef art kafeu

Legendarni bend Parni valjak izmamio je ovacije publike u Bitef art kafeu na prva dva beogradska koncerta posle smrti Akija Rahimovskog, sa Igorom Drvenkarom za mikrofonom. Fantastičnim nastupima koji su potrajali više od dva sata Husein Hasanefendić Hus i ekipa su pokazali da je odluka da nastave dalje bila prava.

– Svi znate šta nam se dogodilo. Dugo nismo znali šta treba da radimo i onda smo shvatili da moramo da sviramo da bismo živeli jer bismo se vrlo brzo pridružili Akiju. On je sada sa nama i uvek će i biti – emotivnim rečima se publici obratio Hus.

Mladi Igor Drvenkar je pokazao da savršeno vlada scenom, a spontanost i emocija kojom zrači njegovo izvođenje bezvremenskih numera je od prvog trenutka osvojila publiku. Koncerti su započinjali pesmom “Ljubav”, a potom su usledile “Suzama se vatre ne gase” i “Ljubavna”. Klupski nastup pružio je i bendu i publici da dožive prisnost kakva nije moguća u velikim postorima, i tu se Igor, pre svega kroz interakciju s obožavaocima u prvim redovima, pokazao u najlepšem svetlu.

Set lista je i nadalje bila ispunjena hitovima – “Zagreb ima isti pozivni”, “Ostani s njim”, “Zastave”, “Uhvati ritam”, “Nedelja”, “Opet se smijem”, “Lutka za bal”, “Ugasi me”… Akcenat jeste bio na bržim pesmama, međutim, kao i uvek, neprolazne balade “Vrijeme ljubavi”, “Kada me dotakne”, “Jesen u meni”, “Dođi”, “Dok je tebe” donele su posebnu notu i predstavljale su emotivne vrhunce koncerata. Predstavljene su i nedavno objavljene pesme “Moja glava, moja pravila” i “Bogati će pobeći na Mars”, uvodni singlovi pred novi album koji se očekuje početkom naredne godine. Bis je obeležilo horsko pevanje uz “U prolazu” i “Sve još miriše na nju”.

Veliki koncert naredne godine

Klupske svirke su samo početak novog poglavlja rada Parnog valjka. Želja je bila da se na taj način opipa puls publike u regionu i oseti reakcija na novu fazu rada. Ona je, evidentno, pozitivna, pa će se Valjak vrlo brzo vratiti u hale. Tokom naredne godine beogradsku publiku očekuje veliki koncert benda koji će 2025. obeležiti pola veka od osnivanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here