Vesti
DOBILI POVERENjE ČLANSTVA: Uprava SKK Nova generacija

U Srpskom kulturnom klubu Nova generacija iz Šorndorfa održana je izborna skupština na kojoj su postavljeni novi ciljevi i planovi za budućnost i izabrana nova uprava.

Na zadovoljstvo svih prisutnih ustanovljeno je da se klub sasvim solidno snašao u periodu pandemije korona virusa i ostao funkcionalan za članove, ali i za sve sunarodnike koji žive i rade u tom delu nemačke pokrajine Baden Virtemberg.

Izražena je želja da društvo i dalje budu stub i podrška svima koji žele da nastave rad na očuvanju srpske baštine.

Konstatovano je da će udruženje iz Šondorfa dati svu moguću podršku Srpskoj dopunskoj školi koja ima razrede u ovom gradu.

Skupština je izabrala novu upravu u kojoj je 14 članova, a Dragan – Đole Đorđević je ponovo dobio poverenje da bude predsednik.

– Kao stari-novi predsednik iskoristio sam priliku i zahvalio svim članovima kluba i uprave na zalaganju i radu u okviru naše zajedničke kuće. Radujem se iskreno što su u rukovodstvo došli i neki novi ljudi od kojih očekujem da će inplementirati sveže ideje koje će sigurno osnažiti život našeg kluba – izjavio je za “Vesti” Đorđević.

Uz Đorđevića novu upravu čine Nebojša Bundalo, zamenik predsednika, Ivica Đorđević, sekretar, Maja Radovanov, zamenik sekretara, Zoran Vasić, blagajnik, Mika Milovanović, zamenik blagajnika. U kontrolnoj komisiji su Milan Popović, Stanko Tepšić, Aleksandar Milojević, Saša Živković i Saša Radovanov. Valentina Nikodijević i Silvana Popović čine Omladinski odbor, a Verica Basari je član saveta.

Otvoreni za saradnju

Dragan – Đole Đorđević, koji je i prethodne četiri godine bio na čelu kluba, ističe da Nova generacija želi da saradnja sa prijateljskim klubovima i društvima ostane i dalje na najboljem mogućem nivou.

– Želimo da i dalje ostanemo deo Saveza srpskih udruženja Nemačke i na taj način iskoristimo priliku da direktno učestvujemo i unapređuje saradnju između svih srpskih klubova na prostoru cele Nemačke.