Promo

Pod okriljem kulturno-umetničke inicijative „KVART Belgrade Waterfront“, a u saradnji sa Galerijom ŠTAB, u izložbenom prostoru „BW Experience“ (Galerija Progres, Knez Mihailova 27) u petak, 19. jula otvara se izložba radova Srđana Dimića, domaćeg grafiti umetnika poznatog pod imenom Demon. Zvanično otvaranje zakazano je za 20 časova, kada će gosti uživati i u nastupu DJ Dubija, zaduženog za muzičku podlogu prvog dana pete izložbe organizovane u okviru inicijative, a prve čija je zvezda 3D grafiti umetnik.

Izložba nazvana „Break the Mold“ biće otvorena sve do 2. avgusta. Ulaz je, kao i do sada, besplatan, a gosti će imati priliku da razgledaju ostvarenja autora nastala razvojem u proteklih 20 godina rada.

U Dimićevom likovnom stvaralaštvu, što je vidljivo u radovima prikazanim na izložbi, skulpturalni pristup i percepcija čine polaznu tačku za dalje stvaranje. Konkretno, on se trudi da stvori skulpturalni kvalitet pojedinih slova i tako ispiše svoje ime: nijansama, oblicima, volumenom, tačkama gledišta, vizuelnim trikovima… U njegovim radovima, pažljivi posmatrač primećuje volju da se ispolji sopstveni ego – to jest, želju umetnika da na način svojstven sebi pokuša da naslika autoportret.

Srđan Dimić Demon jedan je od najprepoznatljivijih 3D grafiti umetnika iz Beograda, ali i akademski slikar i skulptor, sa trenutnim prebivalištem u Banjaluci. Svoje prve radove na zidu započeo je 1998. godine, kao pionir beogradske grafiti scene, nastavljajući oslikavanje na neobičnim mestima, često ilegalno: na vagonima, mostovima ili zidovima grada. 2001. godine učestvovao je u 42. Oktobarskom salonu, a do sada, njegov opus obuhvata više od 2000 radova. Umetnik inspiraciju pronalazi u konstruktivizmu, robotici s posebnim naglaskom na industrijsku robotiku i kibernetiku, kao i u realizmu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here