Nova Mesićeva paljba po Dodiku i Srbiji

0

Mesić je ocenio da bi takva politika premijera Dodika mogla dovesti do novih nestabilnosti i sukoba.

 

"Slobodan Milošević imao je program da ratom proširi granice Srbije, jedan imperijalni projekt koji je doživeo totalni neuspeh zbog koga je prouzročio prolevanje mnogo krvi i brojne žrtve", rekao je Mesić.

Stjepan Mesić ne odustaje od optužbi na račun premijera RS Milorada Dodika i državu Srbiju

 

Po Mesiću, "sada imamo nešto šta se dešava s nekim drugim sredstvima".

Rekavši da Dodik ne priznaje BiH ni ni glavni grad Sarajevo i da za njega ta država nije konstanta, Mesić je ocenio da je za premijera RS "konstanta srpski entitet koji je nastao etničkim čišćenjem".

 

U RS je nekad živelo 48 odsto Hrvata i Bošnjaka, a danas u tom entitetu od 220.000 Hrvata sada ima oko 10.000, ustvrdio je Mesić.
Šef hrvatske države je ocenio i da je nejasna i politika Srbije prema BiH.

Hrvatski predsednik je još jednom uporedio premijera RS Milorada Dodika i bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića

 

"Ukoliko Dodik ne priznaje BiH i kaže da će referendumom rešiti pitanje izlaska iz nje, a priman je u Srbiji uz najveće počasti, to za mene znači upitnu politiku", rekao je Mesić.

 

Po Mesiću, Srbija je, s jedne strane za BiH, a na drugoj podržava onog koji razbija BiH na drugi način.

 

"Iako svi u Srbiji tvrde da su za celovitu i jedinstvenu BiH, a svet im veruje, tamo se dočekuje ratna zločinka Biljana Plavšić kao Jovana Orleanka, šalju se avioni po nju i smišljaju funkciju kakvu treba dobiti u RS", rekao je Mesić

 

Prema Mesićevom mišljenju, Tadić nema razloga da se ljuti na njega

Na pitanje hoće li u okviru njegove oproštajne turneje s obzirom da mu mandat ističe početkom 2010. doći i do susreta sa predsednikom Borisom Tadićem, zato što je on, navodno, već tri puta odložio susret s sa hrvatskim šefom države zbog izjava o Dodiku, Mesić je rekao da ne zna zašto se predsednik Srbije ljuti "jer za to nema ni jednog razloga", kao i da on "samo izrekao svoje mišljenje".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here