commoswikipedia.org/Sailko
Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici

Mitropolit kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo rekao je da su Hram Hristovog Vaskrsenja napravili Srbi, ali crnogorskim novcem. 

On je za Radio Sarajevo, povodom reakcija patrijarha Irineja i SPC u vezi sa imovinom SPC u Crnoj Gori, rekao da “iz kontejnera svašta može da izlazi”.

– Srpski patrijarh Irinej, siromah, ne zna mnogo. On misli ako se nekome da vlast da može da govori bilo šta. On, recimo, govori da je srpska republika u Bosni, srpska republika Srbije, a Crna Gora da je država Srbije. Nikako da se otresu ‘velike Srbije’. Srpska pravoslavna crkva, Srbija, njeni izvesni političari čak govore da je Crna Gora najkompletnija ‘srpska država’ – rekao je Mihailo.

On je to rekao povodom izjave patrijarha Irineja da ono što sada čini i nagoveštava da čini predsednik Crne Gore Milo Đukanović izaziva čuđenje čitavog sveta i poželeo mu da mu “Bog da uma da razmisli šta čini i da ne zasluži prokletstvo i osudu celog srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve”.

Kaže i da, prema stanovištu SPC i države Srbije, Crnogorci “u osnovi nemaju ništa”.

– Oni smatraju da je ovo srpska zemlja, srpska crkva, srpski jezik, srpska istorija, srpska politika, srpski su svi spomenici… Kao da smo mi neki došljaci… – rekao je Mihailo.

 

4 COMMENTS

  1. Па онда се школујте, радите живите у црној гори, немојте од Србије тражитибда живите!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here