Nekoliko najvećih imena u međunarodnom fudbalu postiglo je značajan napredak u najnovijem izdanju FIFA svetske rang liste.

 

Dok je Belgija i dalje prva, povećavajući svoju prednost u odnosu na Francusku, bilo je dosta promena u najboljih 20.

Portugalija se popela za dve pozicije, pa je sad peta zahvaljujući trijumfu u Ligi nacija, a i Holandija je napredovala za isti broj (sad je 14.) posle plasmana u finale istog takmičenja.

Skokove su zabeležili i trio bivših svetskih šampiona: Španija na 7. (skok za dve pozicije) Nemačka na 11. (skok za dve pozicije) i Italija na 14. (skok za tri pozicije), sve zahvaljujući pozitivnim rezultatima u EURO kvalifikacijama. Bilo je dosta pomaka i na drugim mestima, kao što su Austrija (26. – skok za osam pozicija), Severna Irska (28. – skok za pet pozicija), Češka (41. – skok za sedam pozicija), Mađarska (42. – skok za devet pozicija), Jermenija (97. – skok za devet pozicija) i Malezija (159. – skok za devet pozicija).

Postojao je i razlog za proslavu Senegala (22. – skok za jednu poziciju) kao i Kosova (121. – skok za šest pozicija), koji su do sada dostigli svoju najvišu poziciju.

Fudbalska reprezentacija Srbije pala je za pet pozicija i trenutno je 34. na svetu.

Srbija je ovog meseca izgubila sedam bodova posle katastrofalnog poraza u Ukrajini (5:0) i pobede nad Litvanijom (4:1) u kvalifikacijama za EURO i sada ima ukupno 1.477.

Naredna FIFA lista izlazi 25. jula.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here