EPA
Novak Đoković

Novak Đoković očigledno ima veoma dobar odnos sa italijanskim medijima koji su po njemu skovali novu reč za nepobedivost.

 

Novak je došao do 15. pehara na najvećim turnirima i još jednom ispisao istoriju, ali je to učinio na impresivan način. Potpuno je deklasirao najvećeg rivala za nešto više od dva sata i zbog toga su Italijani dali zanimljiv opis meča.

“Inđokabile: Đoković je dominirao protiv Nadala i osvojio sedmi Australijan open”, naslov je na najpoznatijem italijanskom teniskom portalu “Ubitenis”.

Osnivač ovog portala je Ubaldo Skanagata kojeg je srpski igrač fantastično imitirao na konferenciji za medije, a u izveštaju se navodi da je meč koji je trebalo da bude istorijski, bio sve samo ne to.

– Ovaj meč nikada nije imao delić istorije u sebi. Đoković je napravio prvu kratku pauzu tek u trećem setu, izgubio samo 13 poena na svoj servis i dominirao u svim segmentima igre. Došao je do pobede na drugoj meč lopti iskoristivši grešku Nadala. Za Španca je to prvi poraz rezultatom 3:0 u finalu Grend slema, najteži protiv Đokovića u mečevima na tri dobijena seta.

Ukratko je opisan i meč koji je od prvog do poslednjeg poena išao u jednom pravcu.

– Duga i izjednačena borba je bila očekivana, kao što se to dogodilo u finalu 2012, ali nažalost po sve navijače, jedan od dvojice učesnika je bio previše jak da bi meč bio ujednačen ili barem dugačak. Trajao je samo 124 minuta, gotovo pola sata manje njegov njihov do tada najkraći meč koji su odigrali na Rolan Garosu 2015. Đoković je obradovao oči svojih navijača fantastičnom partijom tokom koje je zabeležio 34 vinera i samo 9 neiznuđenih grešaka. Nadal nikada nije bio u meču – noge su mu bile spore, servis mu je bio prespor, osnovni udarci suviše mekani. Borio se, kao što to čini gladijator poput njega, ali je na kraju imao malo šta da pokaže protiv rivala čije su preciznost i samopouzdanje rasli kako je meč odmicao – dodaje se u tekstu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here