EPA/Georgi Licovski

O matematici drugi put – Srbiju pobeda nad Mađarskom, u četvrtak veče, navodi na popločanu stazu ka Evropskom prvenstvu u Nemačkoj naredne godine.

Zbog zabrane igranja utakmice u prisustvu navijača, tribine će biti otvorene samo za decu, pa će tako “Orlovi” pred dečjom grajom sa tribina stadiona “Rajko Mitić” ciljati povratak poverenja nacije, posle (ne)zaceljenih katarskih rana.

Sa novom energijom, bez većih promena, računa selektor Dragan Stojković Piksi, u slaganju dobitnih formula za Mađarsku i kasnije Litvaniju.

– Raduje me da se momci nalaze u takmičarskoj formi. Uoči meča sa Bugarskom, priznajem, bio sam zabrinut zbog stanja igrača, uz povrede Vlahovića i Mitrovića. Nismo pružili igru na nivou, iako je sve po statistici bilo u korist Srbije. Statistika ume često da prevari, čak i slaže, uz sve pozitivne parametre, spasavali smo bod u finišu. Izrazio sam nezadovoljstvo, iako je junski ciklus najbolje potvrdio nepredvidivost fudbala – najavio je selektor “novu Srbiju” protiv Mađarske.

Na crtu severnim susedima izaći će najjači tim, najverovatnije, u Piksijevoj prepoznatljivoj formuli 3-4-2-1.

Mesto između stativa rezervisano je za Vanju Milinković Savića.

Zadatke štoperske pozicije, preme očekivanjima, trebalo bi da iznese već profilisan trio: Nikola Milenković, Nemanja Gudelj i Strahinja Pavlović.

Sa bočnih pozicija dejstvovaće Andrija Živković, čija forma može da bude presudan tas, zajedno sa Filipom Kostićem.

U centralnom delu veznog reda očekuju se Nemanja Maksimović i Ivan Ilić.

Iza leđa najisturenijeg, Aleksandra Mitrovića, dejstvovaće kapiten Dušan Tadić i Sergej Milinković Savić.

Početak meča na stadionu “Rajko Mitić” zakazan je za 20,45.

2 COMMENTS

  1. Stvarno su babe,Kretanje nula.ofanziva ispod nule.Taktika ocajna.Kao da ne igraju za Srbiju.Ne znaju dodati ni primiti loptu.Ocajno.Mitrovic se ne poznaje,Ista pesma sa svetskog prvenstva

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here