EPA
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković mogao bi ove godine da zaigra na US openu posle najnovijih odluka američkih vlasti koje se tiču restrikcija tokom pandemije koronavirusa.

Naime, administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena najavila je da će 11. maja ukinuti vanredno situaciju proglašenu 2020. godine zbog epidemije koronavirusa.

To bi podrazumevalo i ukidanje obavezne vakcinacije za svakog ko želi da uđe u SAD, a zbog čega je Novak propustio US open prošle godine, kao i turnir u Indijan Velsu.

Ako bude potvrđen datum ukidanja vanredne situacije, Đoković bi mogao da igra u Njujorku i eventualnim trijumfom učvrsti status najboljeg ikada.

Poslednji grend slem u 2023. godini planiran je od 28. avgusta do 10. septembra, a ukoliko stigne na taj turnir Đoković će sigurno biti u najužem krugu favorita za titulu.

Srpski teniser je tri puta osvajao titulu u Njujorku (2011, 2015. i 2018. godine), a zanimljivo je da ima čak pet poraza u finalima. Đoković je u mečevima za titulu gubio od Rodžera Federera, Rafaela Nadala (dva puta), Endija Marija, Stena Vavrinke i Danila Medvedeva.

Podsetimo, Đoković je u nedelju osvojio 10. titulu na Austalijan openu, 22. u karijeri, pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0 u setovima.

1 COMMENT

  1. Nole brate ako o tvom dolasku u SAD odlucuje onaj senilni dedica onda ne idi,Ri si veliki ti si mentalno najaci.Pokazao si ove i prosle godine.Sta su ti radili u Australiji.Izdrzao si i mi smo bili uz tebe.Oni ce izgubiti ne ti.Mali stari i senilni Slipi Djo ti sigurno nece dati.zbog toga sto si istiniti Srbin i zbog onoga Z na majici jednog Srbina u Auatraliji.Mislim da je CIA to prenela starom starcu i da je odluka vec donesens

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here