EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković bio je izrazito zadovoljan posle preokreta nad Kameronom Norijem i plasmana u finale Vimbldona.

Đoković je izuzetno lako izgubio prvi set od Britanca, a potom je zaigrao kako ume i dobio tri vezana za plasman u meč za trofej koji je do sada osvajao šest puta.

– Nisam dobro počeo, bio je bolji igrač u prvom setu. Polufinale je grend slema, imao sam u prošlosti mnogo polufinala na grend slemovima, ali nikada nije lako izaći na teren. Mnogo je pritiska i očekivanja od sebe i drugih. Kameron nije imao šta da izgubi, odigrao je turnir života, igrao je pred domaćom publikom, sjajan je igrač i imam mnogo respekta za njega – rekao je Novak posle meča na terenu.

Kada je stavio kačket sve se promenilo, konstatovao je voditelj programa na Centralnom terenu.

– Ponekada su stvari tako jednostavne, a nekada ne. Danas je bilo izuzetno toplo, najtoplije od početka turnira. Od početka sam bio stegnut i nisam dobro zamahivao. Kameron je bio bolji. U drugom setu sam imao sreće da napravim brejk na 4:3, napravio je nekoliko grešaka, poklonio mi je par poena i izjednačio sam. Važnost meča je uticala – objasnio je prvi nosilac.

U nedelju će biti Đokovićev 32. put u finalu grend slema. Voditelj programa je konstatovao da je to neverovatno, a publika reagovala potvrdno.

Protivnik će biti Nik Kirios.

– Hvala vam, to cenim, ali posao nije završen. Biće mnogo vatrometa emocija, to je jedino sigurno. Njegovo prvo GS finale, sigurno je uzbuđen, nema šta da izgubi. Ima strašan servis, ima snage u njegovim udarcima. Nismo dugo igrali, nikada nisam uzeo set protiv njega, ali se sada nadam da će biti drugačije. To je novo finale za mene ovde, iskustvo bi moglo da ide meni u korist – zaključio je Đoković i potom dobio ovacije publike izlazeći sa terena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here