Tanjug/AP
Novak Đoković

Konferencije za medije sa Novakom Đokovićem na srpskom jeziku uvek su prilika da se pozabavimo i temama koje nisu usko u vezi sa aktuelnostima, a sada je Novak govorio o svom odnosu sa mlađom generacijom, ali i sa svojim najvećim rivalima.

Povod su bile lepe reči Danila Medvedeva na Đokovićev račun i priča ruskog tenisera o tome kako ga je Novak svojim avionom povezao iz Monte Karla za Niš, gde su 2017. godine Srbija i Rusija igrale u Dejvis kupu.

Otud i pitanje – da li ti je draže da se u ovom završnom delu karijere nalaziš u društvu mladih asova koji imaju drugačiji odnos prema tebi, neki te otvoreno i vole kao što je Medvedev sad govorio, ili ti je bila želja da karijeru privodiš kraju sa svojim najvećim rivalima Federerom i Nadalom?

– Pre svega, zahvaljujem se Danilu na lepim rečima. Prijatno me je iznenadio. On jeste tu priču već ispričao, ali jako cenim način na koji ju je ispričao. Hvala mu što je tako preneo ljudima. Ja takođe imam najlepše mišljenje o njemu kao osobi, kolegi, ali i kao jednom od mojih najvećih rivala u poslednjih pet godina. Znam da je dečko sa pravim vrednostima, i u pravu je kada kaže da velika većina igrača sa njim ima dobar odnos – vidim to u svlačionici, njegov tim i on trude se da imaju dobru komunikaciju sa svima – počinje Đoković, a onda prelazi na drugi deo pitanja:

– Ne kajem se što nisam završio karijeru sa Federerom, ili (mi znači) da uradim to sa Nadalom. Oni jesu moji najveći rivali koje sam ikada imao – pogotovo Nadal, to sam već govorio – i to se nikad neće promeniti. Ta količina energije utrošena na naše rivalstvo svih ovih godina i to koliko smo puta igrali jedan protiv drugog… Nemoguće je da bilo šta drugo to nadvlada – nemoguće je da odigram 60 mečeva sa Alkarasom. To neće biti moguće, jer on će pre mene završiti karijeru, hahaha. Razume se, haha. Šalim se, uživam u rivalstvima sa svim tim momcima i imamo jako lep odnos. Alkaras, Medvedev, Siner, svi koji su tu u vrhu, Zverev, Cicipas, lepo se slažem sa svima. Ako bih poredio odnos koji sam imao sa Federerom i Nadalom, sa odnosom sada sa mlađim kolegama, ovo je mnogo bolje, lepši je odnos. Uživam u tome.

Na pitanje po čemu je odnos sa mlađima bolji, Đoković odgovara:

– Otvoreniji je odnos, komunikativniji su i ne znam – lepše se slažem s njima, to je to.

Novak se u četvrtfinalu Australijan opena sastaje sa Tejlorom Fricom, sa kojim ima skor 8-0 i koji mu je svojevremeno bio sparing partner na Vimbldonu, kada je Amerikanac bio prvi junior sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here