Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je u Australiju, a narednih 14 dana provešće u karantinu u Adelejdu, gde ga od 29. do 30. januara čeka egzibicija sa najvećim teniskim zvezdama.

Novak je pravoslavnu Novu godinu proveo u avionu, pa je sa danom zakašnjenja odlučio da Srbima čestita praznik.

– Srpskom rodu želim srećnu serbsku 7529. godinu – piše u objavi Novaka Đokovića na Instagramu, gde je na slici i bog Slovena – Perun, najvažniji bog u slovenskoj mitologiji – bog munje i groma.

Novak Đoković je priznao pre nekoliko meseci tokom karantina da ga veoma interesuje upravo tematika slovenske mitologije i porekla samih Slovena, kao i da izučava alternativnu istoriju Srba, po kojoj su oni “nebeski narod”.

1 COMMENT

  1. KOLIKO JA ZNAM NAJSTARIJA VIJERA JE JEVREJSKA PA ONDA OSTALE NE RACUNAM BUDISTE.NEKA MI NEKO KAZE ODKUD SRBI SLAVE 7529 GODINU.ISPADE DA SU ISPRED JEVREJA I OSTALIH VIJERA.

  2. Druze, ako si Srbin onda je sramota da nikad nisi vidio natpis na Gazimestanu! Da ne govorim da je svaki crkveni dokument datiran po ovom kalendaru a i sve istorijsko vezano za Srbe… Npr. Kosovska bitka bila je 6897. godine, zak je pokojni patrijarh Pavle racunao po tom kalendaru!
    I jos nesto vazno. Najstariji zapis o srpskom kalendaru jeste jedan nadgrobni spomenik iz 6. veka, a ono što je vrlo vazno za nas Srbe jeste da je datiranje izvršeno ćirilicom, što pokazuje da je to pismo postojalo i pre Ćirila i Metodija!
    Ida malo na net pa se zanimaj, jako je interesantno. Ima toliko toga sto su nam presutili u skoli! A za ponos je…

  3. Svi nazad u nasu izvornu veru. Hriscanstvo nije srbska religija. U Rusiji se vec 2.5 miliona vratilo Staroslovenskoj religiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here