Tanjug/AP
Novak Đoković

Porazom od Alehandra Tabila Novak Đoković nije izgubio samo priliku za sedmu titulu u Rimu, već je značajno povećao šanse da posle Rolan Garosa izgubi prvo mesto na ATP listi.

Nije Đoković iskoristio priliku da uveća prednost na ATP listi u odnosu na Janika Sinera, koji je odustao od Rima i neizvestan je za drugi grend slem sezone. Štaviše, Srbin je i izgubio 135 bodova.

To faktički znači da čak i ukoliko Siner ne bude učestvovao na Rolan Garosu, Đokoviću neće biti nimalo lako da zadrži prvo mesto. Jer Novak u Bulonjskoj šumi brani titulu i 2.000 poena. Ako Siner ne bude učestvovao, Đoković mora da stigne bar do finala kako bi sačuvao prvo mesto.

Ukoliko Siner bude učestvovao, imaće šansu da dođe do prvog mesta bez obzira šta Novak uradi. U slučaju da Đoković odbrani titulu, Italijan će morati da dođe do finala. Ukoliko Novak dođe do finala, Sineru je potrebno bar četvrtfinale.

Rolan Garos počinje u ponedeljak 20. maja.

2 COMMENTS

  1. Ma od Noleta je dosta. Svaka mu čast i vreme je da se polako povuče. Postigao je toliko da će zauvek ostati teniska ikona. Ima i drugih stvari kojima bi mogao da se bavi uspešno, a koje ne zahtevaju mladalačku energiju. Izuzetan je i kao čovek i kao sportista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here