Roj Emerson, legendarni australijski teniser, govorio je za Eurosport o Novaku Đokoviću i njegovom pohodu na novi US open.

Emerson je izdvojio vreme da se pozabavi očekivanjima na poslednjem Slemu sezone tokom održavanja svog trening kampa u švajcarskom Gštadu.

82-godišnji osvajač 12 Grend slem titula veruje da je srpski teniser dobio najteži žreb od “velike trojke”.

– To je teško predvideti, biće borba između Đokovića, Federera i Nadala. Njih trojica su najbolji, pogotovo na Grend slemovima, na pet setova. Mislim da je Đoković dobio najteži žreb, pre svega zbog Medvedeva u četvrtfinalu. To će biti težak meč za njega, ali mislim da će u meču na pet setova pobediti. Nadal bi trebalo da izbori finale na svojoj strani žreba – izjavio je Emersonza Eurosport, pa se potom osvrnuio i na potencijalno polufinale između Novaka i Rodžera.

– To će biti još jedan težak duel (za Novaka). Igrali su sjajan meč na Vimbldonu. Federer je trebalo da pobedi jer je servirao za meč dva puta. Ali, ako u takvoj situaciji ne pogodite prvi servis – gubite meč.

Legendarni Australijanac je zatim odgovorio na pitanje zašto misli da je Đoković trenutno najbolji na svetu.

– On ima 32 godine, Nadal ima 33 ili 34, Federer 37 ili 38. Kada pređete 30 godina to se vidi sve više i više, a on je takođe i izuzetno dobar igrač.

U trci za najvećim teniserom svih vremena (GOAT) mnogi izdvajaju Đokovića i Federera, a Emerson misli da Novakova prednost u godinama može da presudi.

– Ako bude nastavio da bude posvećen, gledajući da ima 32 godine, može da osvoji još mnogo slemova. Ima odličnu priliku da postane najveći svih vremena. To, ipak, nije lako – ostati uporan u treninzima i ostati na samom vrhu, zaustaviti mlade igrače… – zaključio je Emerson.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here