EPA/Yoan Valat
Novak Đoković

Sedmostruka osvajačica grend slem turnira Žistin Enan smatra da je Novak Đoković veliki favorit za osvajanje titule na Australijan openu.

Srpski teniser je devet puta slavio u Melburnu, a ukoliko i ove godine osvoji trofej, sa 22 grend slem pehara na večnoj listi će se izjednačiti sa Rafaelom Nadalom.

– Đoković je gladan. Verujem da će i ovde, kao i na mnogim drugim grend slemovima, biti neprikosnoveni favorit. Poslednjih godina pokazao je želju za pobedom koju je malo ko ikada imao. Sada ima i želju za osvetom jer su mu poslednjih godinu i po dana iz raznih razloga bili izuzetno teški – rekla je nekadašnjia prva teniserka sveta i nastavila:

– Njegova odluka je da se ne vakciniše, što je dovelo do izolacije sa turneje. To je bila njegova lična odluka i moramo da je poštujemo. I prihvatio je posledice odluke. Kad je mogao da igra, bio je vrlo dobar.

Još je razloga zbog kojih Belgijanka veruje u Đokovića.

– Novak je u 2023. u savršenoj fizičkoj formi i ima želju nešto da dokaže. Mnogo toga se može dogoditi, ali verujem da je Đoković apsolutni favorit – naglasila je Enan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here