Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Poslednji Grend slem turnir sezone US Open u Njujorku počinje u ponedeljak 30. avgusta, a jedan od glavnih favorita je najbolji teniser sveta Novak Đoković. 

I sami organizatori turnira su svesni činjenice da je Novak, uprkos porazu na Olimpijskim igrama od Aleksandra Zvereva i Pabla Karenja Buste, osvojio prva tri grend slema i da je na korak od teniske večnosti.

Tako su na svom Tviter nalogu objavili fotografiju na kojoj se nalazi Novak Đoković okrenut leđima, tačnije korača ka peharu. Između njega i pehara se nalazi šest igrača (ime sedmog još uvek nije poznato jer ga čeka kvalifikant u prvom kolu). Nalaze se Jan-Lenard Štruf, David Gofan, Aleks de Minor, Mateo Beretini, Aleksandar Zverev i Danil Medvedev, a upravo tim redom bi Srbin mogao da dođe do nove, četvrte titule na US Openu.

Ovo bi Novaku mogao da bude i 21. grend slem trofej u karijeri po čemu bi pretekao Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji trenutno, baš kao i Novak, imaju po 20. Takođe, Đoković bi stigao i do kalendarskog slema.

– Na putu to teniske besmrtnosti. Ovi ljudi stoje između Novaka Đokovića i “Kalendarskog slema” – napisali su oni.

Zanimljivo da je organizovano i glasanje i da u ovom trenutku više od 50 odsto ispitanika (više od 4.700 odgovora) smatra da će Aleksandar Zverev u polufinalu biti najteži rival. Dok je drugi na listi Medvedev u potencijalnom finalu sa 31,1 odsto glasova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here