Supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Jelena, uključila se „uživo“ preko Instagrama i tom prilikom „ugostila“ je upravo Noleta sa kojim je govorila o knjigama, ali i istoriji Srbije. 

Jelena je otkrila da je čitala Gandija, koji je pisao o „nesputanoj duši“, a potom je upitala Novaka da kaže nešto više o knjigama na srpskom koje čita.

– Pošto pričamo na srpskom, čitaš knjige koje su vrlo srpski orijentisane – obratila se Jelena Novaku.

– Da, kontroverzne – odgovorio je Nole.

– Da, jeste. Ti si vrlo kontroverzna ličnost – dodala je Jelena, da bi Novak kroz osmeh nastavio:

– Ne znam, šta god da kažem uzima se onako…

Jelena je onda upitala svog supruga koje knjige čita.

– Koja je tvoja omiljena knjiga svih vremena? Da li postoji jedna, pošto je teško izdvojiti. Da li ima neka da te je inspirisala u poslednje vreme i navela na promenu ili transformaciju?

– Ne pada mi na pamet sada. Trenutno sam jako zainteresovan za alternativnu verziju srpske istorije. Kada kažem alternativnu mislim na onu verziju koja nije zvanična. Da smo mi…

– Nebeski narod – dodala je Jelena.

– Ne, nego da smo došli sa Kavkaza u 7. veku na balkansko područje, nego da smo starosedeoci. Čitam knjige Deretića, evo da pokažemo i koja je i pozdravimo gospodina Deretića – istakao je Novak koji je u jednom momentu i pokazao knjigu profesora Deretića.

– Serbi, narod i rasa! Veliki pozdrav za profesora kog lično poznajem. Vrlo je interesantno, ne bih ništa da govorim. Vidim da se i danas provlači kroz novine nešto što sam rekao. Svako od nas treba da bude otvorenog uma i da uradi svoje istraživanje. Da budemo svesni da je istina negde između. Ako pratimo jednu stranu informisanja, to teško može da nas učini realnim.

– Mene čitanja gospodina Deretića, Vidojevića i Damjanovića jako inspirišu. Ona izreka da smo nebeski narod nije slučajna. Tu ću završiti. Ja težim ka tome da smo starosedeoci, ima dosta dokaza. Veliki pozdrav za sve one koji se bore za istinu – zaključio je Novak.

5 KOMENTARA

 1. Где најлепше Сунце сија? Зна се да је ту Србија.
  Где најбољи људи, где су? У Србији они јесу.
  Најлепше су Српкиње, уз то су јунакиње.
  Јединствени ми смо људи, на целој земаљској кугли.
  Са нама се сви пореде, да би знали колко вреде.
  Небески смо народ зна се. Ми смо људи „више расе“

  • Небески Народ? Зато сви Срби беже у печалбу па онда пожуре на небо.
   Код свих земаљских народа бајке се читају само предшколској деци.

 2. Srbi sirom vaseljene ugledajte se na Novaka ! Citajte prave stvari! Naucite ko ste i sta ste i to prenesite dalje,vasoj deci!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime