Najbolji teniser sveta Novak Đoković, dan nakon poraza u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala, stigao je u Bosnu i Hercegovinu, a prvo je uživao na Baščaršiji, gde je oduševio Sarajlije, posle čega ga čeka povratak u Beograd. 

A pre samog dolaska u Sarajevo, Novak je još jednom govorio o finalu Rolan Garosa, kao i grendslemovima. Novak veruje da i dalje može da stigne taj večni rekord i da bi već danas prekinuo karijeru da misli da je to nedostižno.

– I dalje verujem da mogu da stignem Nadala i Federera po broju osvojenih Grend slemova. Da mislim da je prekasno, verovatno bih karijeru završio već danas. I to bih i rekao, ali pošto mislim da nije prekasno, nastaviću dalje, koliko god da imam goriva u nogama i ljubavi, želje i volje da se bavim ovim sportom i da se iz dana u dan trudim da budem bolji igrač i u što boljoj formi. Jedan poraz, iako je finale Grend slema, ne može toliko da me poremeti – ističe Novak, koji smatra da je velika trojka dokazala da je najbolja na svetu, iako su mnogi očekivali da su on, Nadal i Federer već u penziji.

– Ušao sam u četvrtu deceniju života i po teniskom i hronološkom očekivanju, i mene i Nadala, a pogodotovo Federrera, mnogo puta su penzionisali, ali nas trojica i dalje pokazujemo da smo najbolji igrači na svetu, uprkos svim pritiscima sa strane i možda očekivanja da treba da okačimo rekete o klin – rekao je Đoković.

On je još jednom naglasio da ima dva velika cilja do kraja karijere, da pretekne Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, kao i da bude najtrofejniji Grend slem šampion.

– I dalje imam veliku želju da igram tenis. Prosto, za mene je ovaj sport igra, ljubav i užitak. Drugo, i dalje imam profesionalne ciljeve, najveći je istorijski renking broj jedan i Grend slemovi. Kada budem ostvario prvi, nadam se već sledeće godine, onda ću se u potpunosti usredsrediti na Grend slemove i dati svu pažnju njima.

Novak kaže da ga ovaj poraz nije slomio i da zna šta treba da radi, da će mu prijati da se opusti i da bude na kraćem odmoru sa svojim narodom u Beogradu.

– Nije ni prvi ni poslednji meč koji sam izgubio, tačno znam šta treba da radim, a prva stvar je da se totalno opustim, razmišljam o nečemu drugom i izađem iz ovog mehura koji su napravili. Predstoji mi sedam do deset dana odmora, da dam sebi oduška. Igraću u Beču, iako taj turnir nije bio planiran. Nemam mnogo vremena da se opustim. Pauzu ću provesti u Beogradu, prijaće mi da budem sa svojim narodom – zaključio je Đoković.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime